Drukāt

Par Carnikavas novada sportista Roberta Purmaļa debijas sezonu autosportā.

.

Purmalis2017. gada autosporta sezona ir veiksmīgi finišējusi. Arī Carnikavas pamatskolas 1. klases skolnieks Roberts Purmalis visu sezonu piedalījās dažāda ranga sporta kartingu sacensībās, gan Latvijas čempionāta ieskaitē, gan Ziemeļeiropas sporta kartingu čempionātā.
Neņemot vērā to, ka šovasar nomainījām kadru sportu uz kartingu, visus sezonas sākumā nospraustos mērķus esam sasnieguši. Ziemeļeiropas čempionātā iebraucām pirmajā pieciniekā un ļoti spraigās četru posmu sacensībās ir iegūta piektā vieta. Latvijas čempionātā visas sezonās garumā bijām trešajā vietā un nekas neliecināja, ka to varētu zaudēt, bet pēdējā posmā, kvalifikācijā kartingam apstājās dzinējs un tiesneši nepaspēja izlikt dzelteno karogu un Krievijas sportists ietriecās Roberta kartingā un salocīja aizmugurējo asi. Pusfinālā un finālā startējām ar bojātu kartingu un izcīnījām trešo vietu, kas tomēr nedeva, ar viena punkta starpību iegūt sezonas kopvērtējumā trešo vietu.
Pateicoties sponsoru atbalstam, Ziemeļeiropas čempionātā Robertam nācās sacensties ar dažādu valstu labākajiem sportistiem un iepriekšējo gadu pasaules čempioniem. Tā kā uzvarētājam tika nodrošināta ceļazīme uz Grand Final pasaules čempionātu sporta kartingiem, kurš šogad notiks no 15. līdz 22. novembrim Itālijā, Circuito Internazionale di Napoli trasē, cīņas visos posmos un trasēs bija tik sīvas, ka ļoti cieta arī braukšanas tehnika un ekipējums. Tika salauzti divi priekšējie bamperi, uzmests ar kartingu kūlenis, salocīti zobrati. Mūsu kartingam pēc sadursmēm ārpus Latvijas palīdzēja atgūties, gan Latvijas komandas, gan Polijas CRG dīleri, gan Roberta sacensību konkurenta, Īrijas sportista Johathan Madden komanda, kura beigās arī izcīnīja pirmo vietu un ceļazīmi uz pasaules čempionātu.
Autosportā ļoti liela nozīme ir arī braukšanas tehnikai. Bieži tai strādājot lielā pārslodzē, lūzt dažādas dzinēja un šasijas detaļas, tajā skaitā arī uz sacīkstēm ieliktās pilnīgi jaunās. Pirms sacensībām tiek pavadītas vairākas diennaktis tehnikas remontiem un apkopēm, kā arī sportista fiziskās sagatavošanas un braukšanas prasmju slīpēšanai. Rūpīgi tiek analizēts katrs trases pagrieziens, trajektorijas, bremzēšanas ceļa garums, izejas ātrumi no pagriezieniem. Analizējam sāncenšu braukšanas taktiku un pielaistās kļūdas. Tas viss šogad vainagojās arī ar panākumiem un 2017. gada Latvijas Rotax izaicinājuma kausa kartingā, individuālajā kopvērtējumā Roberts Purmalis ierindojās augstajā otrajā vietā.
Izsakām vislielāko pateicību Carnikavas novada domei, 333 Autosports komandai, Delfin Europe grupai, RG Motorsports un BRT par atbalstu šajā sezonā!

 
 Share on Facebook Tweet