Drukāt

XVIII Carnikavas Nēģu svētki aizvadīti ar jauniem izaicinājumiem sporta programmā

.

Negu svetki-rits-2000Tradicionālo Carnikavas Nēģu svētku programmu kā allaž papildināja arī sportiskā programmas daļa, kurā šogad bija vairākas jaunas aktivitātes, kas ļāva iesaistīties ne tikai sporta komandām, bet arī līdzjutējiem un svētku viesiem.
 
Jau tradicionāli norisinājās sīvas cīņas strītbola, florbola, bērnu futbola un pludmales volejbola laukumos, kā arī pie zolītes galda, bet šogad vēl papildus trīs pazīstami sportisti visus interesentus izaicināja trijās aktivitātēs, mudinot pārspēt viņu sasniegumu.
 
Kā pirmais izaicinājumu klātesošajiem meta Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvējs lodes grūšanā Māris Urtāns, kurš pašlaik pabeidzis aktīvās sportista gaitas un strādā par treneri Cēsīs. Māris izaicināja pārspēt viņa rezultātu 50 kg smaga svaru stieņa spiešanā guļus. Un tas diviem tas izdevās! Māra sasniegto rezultātu – 60 reizes – pārspēja spēkavīri Mārtiņš Zemturis (64 reizes, 1. vieta) un Ēriks Veldre (63 reizes, 2. vieta). 3. vietu ieguva Arūrs Jaundžeikars, kurš stieni uzspieda 53 reizes. Kopumā Māra izaicinājumu pieņēma 20 atlēti.
 
Sieviešu grupā, kur stieņa svars bija 30 kg, uzvaru svinēja Diāna Isjomina, stieni paceļot 24 reizes. Otrā bija Gunta Briede (16 reizes), trešā – Lolita Bērziņa (11 reizes). Savukārt jauniešu grupā ar šāda paša svara stieni uzvarēja Alekss Brūveris (41 reize), 2. vietā – Valts Vecvanags (13 reizes).
 
Visu grupu pirmo triju vietu ieguvēji saņēma uzņēmuma "Carnikavas saldējums" dāvātās balvas.
 
Otru izaicinājums bija no Kaspara Daugaviņa, aktīva hokejista, Latvijas izlases kapteiņa un HK "Spartak" spēlētāja. Aktivitātē Kaspars bija jāpārspēj metienos hokeja vārtos ar hokeja nūju un ripu. 10 ripas bija jāmet vārtos, kuros atsegti tikai vārtu stūri. Šim izaicinājumam atsaucās 67 dalībnieki. Kaspars iespēto – astoņas iemestas ripas no desmit – pārspēja Kristers Doniņš ar deviņiem precīziem metieniem. Viņš arī ieguva galveno balvu – K. Daugaviņa nūju. 2. vietā bija Jānis Laizāns (7 ripas), bet trešais – Kevins Pētersons (septiņas ripas).
 
Trešo izaicinājumu piedāvāja norvēģu atlēts Džaisuma Saidi Ndures, Eiropas bronzas godalgas ieguvēja 100 m skrējienā ieguvējs, kurš 100 m noskrējis ātrāk par desmit sekundēm (9.92 s). Džaisuma izaicināja visus 20 m skrējienam, kurā pats uzrādīja rezultātu 2.01 s. Šo izaicinājumu pieņēma 101 dalībnieks. Jāatzīst, ka ikviens dalībnieks, kurš šo distanci veica ātrāk par trīs sekundēm, saņēma piena produktu zīmola "Baltais" dzērienu "Baltais proteīns". Šajā disciplīnā ar rezultātu 2.23 s uzvarēja daudzpusīgais sportists Mārtiņš Zemturis, gan nepārspējot titulētā sprintera izaicinājumu. Otrais, uzrādot identisku rezultātu, bija Reinis Kreipāns, bet trešo vietu ieņēma Raivo Bikšteins (2.30 s).
 
Strītbola turnīrs šogad pulcēja 11 komandu. Grupu turnīros tika noskaidroti ceturtdaļfinālist, un par godalgām komandas cīnījās izslēgšanas spēlēs. Pieaugušo grupā visas dienas garumā norisinājās sīvas cīņas, kuru noslēgumā par uzvarētājiem kļuva carnikavieši "Cietais Nēģis" (Jānis Pētersons, Kristaps Briedis, Rolands Dovgjallo un Jānis Ābols), kuri finālspēlē pieveica rīdziniekus "Pirtnieki" (Staņislavs Sviderskis, Krišjānis Gaiķis, Matīss Lapiņš un Jānis Ozols). Spēlē par 3. vietu cīnījās divas Rīgas komandas – "Kabači" un „Kāč un šūt". Spēcīgāki izrādījās "Kāč un šūt" (Uģis Skuja, Valters Kaminskis, Jānis Niedra un Alens Potapenko). Visi uzvarētāji saņēma šī turnīra atbalstītāja "SPORTLAND" balvas.
 
Florbola turnīrs norisinājās divās grupās. Jauniešu grupā visas cīņas aizritēja sīvi un ar nelielu rezultātu starpību, tomēr galveno balvu – "PUPUMAISS.LV" dāvātos četrus lieliskos pufus –ieguva ādažnieki "Niknie puikas" (Matīss Kristiāns Kirmuška, Artis Saldatenoks, Miks Nagliņš un Niks Nagliņš), kuri finālā tikai pēcspēles metienos pārspēja carnikaviešus "Bērnu sports" (Kristers Doniņš, Kevins Pētersons, Edvards Krūms un Enno Ozliņš). 3. vietu izcīnīja "Podnieku vilki" no Ādažiem (Kristiāns Klimkāns, Matīss Leimanis, Daniels Uskāns un Ralfs Celnieks).
 
Arī pieaugušo grupā cīņas bija spraigas, un labākie ieguva "Cesvaines alus" dāvātās balvas. Finālā pārāki izrādījās Upesciema un Ikšķiles apvienotā komanda "Baby Shark" (Armands Asniņš, Rihards Asniņš, Alvis Dāle un Toms Dāle), kuri bija pārspēja "Black Stork" (Ralfs Stratans, Rūdolfs Pētersons, Kārlis Kristofers Gailītis un Krists Saldatenoks). Savukārt 3. vietu izcīnīja carnikaviešu komanda "PS" (Toms Eglīte, Edvards Verners Jeliņevskis, Krists Jēkabs Vīmanis un Rolands Ģērmanis).
 
Pludmales volejbola turnīrā piedalījās 10 komandas. Visas dienas garumā tika aizvadītas sīvas un skatītājiem interesantas spēles. Šajā spēcīgajā konkurencē 1. vietu izcīnīja komanda „RR" (Renārs Strazds un Renārs Astra), kuri finālā pārspēja duetu "Razbainieki" (Gatis Gargažins un Edgars Gusts). 3. vietā ierindojās "Šadrins/Curbunovs" (Rūdolfs Šadrins un Vladislavs Curbunovs), kuri mazajā finālā pārspēja "Garciema Dinamo" (Arnis Buka un Roberts Guļāns).
 
Nēģu svētku kausa izcīņā zolītē pieteicās ievērojams dalībnieku skaits – 35, tostarp trīs daiļā dzimuma pārstāves. Turnīrs norisinājās četrās kārtās, katrā izspēlējot 20 partijas. Turnīrā tika izspēlētas 716 partijas, tajās 23 dalībnieki pieteica 54 zoles un 40 gadījumos (74%) tās tika izspēlētas, lielajam uzvarot, bet 14 – zaudējot.

Turnīra godalgotās vietas izcīnīja: 1. vieta – Georgs Atvars, 2. vieta – Gunārs Ostups, 3. vieta – Harijs Spalva, 4. vieta – Rūdolfs Riekstiņš, 5. vieta – Jānis Gulbis, 6. vieta – Rinalds Rūja. palvas tika pasniegtas arī īpašajās nominācijās: "Zoles magnēts" par septiņām uzvarētām zolēm un tikai vienu zaudētu izcīnīja Imants Grebņickis; Alīna Gumeņņikova, kura sasniedza labāko rezultātu dāmu konkurencē, tika apbalvota npminācijā "Šerpākā zoles dāma". Ar visiem rezultātiem var iepazīties ŠEIT.

Paldies turnīra galvenajam tiesnesim Mārtiņam Plēsumam (Zolmaniem.lv)!
 
Liels paldies pasākuma atbalstītājiem un draugiem: O-SANDS un Arnim Tuntem, PUPUMAIS.LV un Zigurdam Sakovičam, "Cesvaines alus", SPORTALND un Sandijam Pinkulim, Kasparam Daugaviņam, Mārim Urtānam, Džaisumam Saidi Ndurem, piena produktu zīmolam "Baltais" un Jānim Leitim, Latvijas Futbola federācijai un Haraldam Gudermanim, Daugavas stadionam un "Carnikavas Komunālservisam".
 
Pateicamies arī sacensību tiesnešiem: Jānim Ābolam (ielu basktetbols), Jānim Spoģim (pludmales volejbols), Mārtiņam Plēsumam (zolīte), Mārtiņam Neilandam (florbols), kā arī Lienei Poļakai, Sandrai Krūmai, Reinim Kreipānam par aktivitāšu tiesāšanu, Sarmim Ozoliņam par tehniskais nodrošinājumu, kā arī atraktīvajam DJ Kozy par uzmundrinošo muzikālo programmu!
 
Uz tikšanos nākamajos Nēģu svētkos 2020. gada 22. augustā!
 
 Share on Facebook Tweet