Drukāt

Novada komandai trīs bronzas Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādē

.

Carnikavas komandaNo 7. – 9. jūlijam Cēsīs un tās apkaimē norisinājās Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde, kurā 82 novadu komandas sacentās 29 sporta veidos. Carnikavas novadu pārstāvēja 13 dalībnieki, startējot sešos sporta veidos – karatē, jātnieku sportā, orientēšanās sportā, džudo, golfā, brīvajā cīņā. Trīs mūsu sportisti olimpiādē izcīnīja bronzas godalgas.
Ļoti labi rezultāti tika sasniegti jātnieku sportā, kurā mūsu komanda tika pie pirmās medaļas – Rihardam Brīnumam 3. vieta iejādē, bet novadniece Ilva Lazdiņa šajā disciplīnā palika ceturtā. Atzīstamu sniegumu parādīja arī māsas Japiņas – Rebeka ierindojās 13. vietā, bet Marija bija piecpadsmitā 24 sportistu konkurencē.
2020. gada Tokijas Olimpisko spēļu sporta veidu programmā iekļautais karatē likumsakarīgi tagad iekļauts arī Latvijas Olimpisko sporta veidu sarakstā. Šajās sacensībās katrā svara kategorijā novadu drīkstēja pārstāvēt tikai divi labākie karatisti, un no mūsējiem tie bija Artūrs Stepanovs (svara kategorija līdz 57 kg) un Tomass Vilks (līdz 63 kg). Artūrs uzvarēja spēcīgus pretiniekus no Salaspils un Ķekavas novadiem un tikai par vienu punktu piekāpās savam draugam un kluba biedram, ar kuru kopā ikdienā trenējas. Cīņā nedodot ne mazākās cerības uz uzvaru pretiniekam no Madonas, Artūrs papildināja Carnikavas novada godalgu klāstu ar bronzas medaļu savā svara kategorijā. Diemžēl Tomasam šoreiz tik labi neveicās, viņš ierindojās dalītā 6. vietā.
Trešā mūsu komandas medaļa tika izcīnīta Avotu golfa laukumā, kurā triju dienu garumā notika ļoti sīvas cīņas. Mūsu Helēna Hamina izcīnīja 3. vietu, tikai par nieka sitiena tiesu atpaliekot no 2. vietas.
Kā ierasts Carnikavas novads bija plaši pārstāvēts džudo un brīvās cīņas sacensībās, taču šoreiz dažādu apstākļu sakritības dēļ mūsējie palika bez medaļām. Kristaps Grīns džudo sacensībās ierindojās 5. vietā (svara kategorija līdz 90 kg), Sandis Grīns (līdz 60 kg) un Valdemārs Gerke (līdz 81 kg) palika 7. vietā, bet Daira Krope brīvajā cīņā svara kategorijā līdz 52 kg ierindojās 6. vietā.
Orientēšanās sportā novadu pārstāvēja Linda Blūme, kas ierindojās 24. vietā, bet Ingum Smotrovam 41. vieta savā vecuma grupā.
Liels paldies par dalību olimpiādē ne tikai visiem sportistiem, bet arī mūsu komandas treneriem – Leonīdam Kuzņecovam (džudo un brīvā cīņa), Marinai Žagatai (jātnieku sports), Kasparam Riekstiņam un Ruslanam Sadikovam (karatē), Tamārai Kosmačevai (orientēšanās sports). 
 Share on Facebook Tweet