Drukāt

Toms Skujiņš: "Pavasara periodā akcents tiks likts uz Ardēnu klasikām"

.

skujinsPiektdien Maljorkas salā, Spānijā trešo sezonu profesionāļa statusā aizvadīs Latvijas elites izlases šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš pēc divām pavadītajām sezonām ASV vienībā “Cannondale – Drapac” pievienojies citai šīs valsts pasaules tūres vienībai “Trek – Segafredo”. Carnikavietis atklāja, ka sezonas pirmajā daļā galvenie akcenti tiks likti uz paugurainajām Ardēnu klasikām.

2013.un 2015. gada Latvijas labākais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš ir savas 2018. gada sacensību sezonas priekšvakarā. Jau rīt 26 gadus vecais sportists debitēs vienā no pašām respektablākajām un spēcīgākajām pasaules riteņbraukšanas vienībām “Trek – Segafredo”. Piektdien Toms Maljorkā startēs “Trofeo Lioseta – Andratx” velobraucienā, bet sestdien carnikavietis iekļauts savas komandas sastāvā dalībai “Trofeo Palma” sacensībās. Abi UCI 1. kategorijas viendienas velobraucieni izceļas ar paugurainām distancēm.
Pirms jaunās sezonas sākuma Toms Skujiņš nelielā sarunā pastāstīja par iejušanos jaunajā komandā, mērķiem sezonā, startiem Maljorkā un citām aktualitātēm.
Pastāsti par iejušanos “Trek – Segafredo” komandas sastāvā…
Komandā iejusties bija diezgan viegli, jo visi braucēji ir atvērti un runā angliski. Tas palīdz visiem kopā pajokot un uzturēt labu atmosfēru. Treniņos komandas braucējiem  motivācija ir skaidra. Tas palīdz vienam otru nedaudz piespiest vairāk pacensties un kopā pamocīties. Komandas vadība arī mani uzņēmuši labi. Vadība arī nedaudz pamainījusi manu kalendāru pēc mana lūguma. 
Kādus personīgos mērķus sev esi izvirzījis šai sezonai?
Šajā sezonā vēl lielus mērķus neesmu uzstādījis, kas īpaši atšķirtos no iepriekšējiem gadiem. Galvenie akcenti tiks likti sākumā uz Ardēnu klasikām, bet vēlāk uz kādu no lielajām tūrēm. “Giro d Italia” noteikti, ka nebraukšu, bet uz “Vuelta a Espana” startu gan noteikti gatavošos un, cerams, tas palīdzēs sagatavoties Pasaules čempionātam.
Kādi uzdevumi tevis pārstāvētajai komandai izvirzīti Maljorkas viendienu velobraucieniem?
Komanda sadalīta divās grupās. Viena grupa brauks pirmo un ceturto sacensību dienu, otra tikmēr otro un trešo. Es braukšu otro un trešo sacensību dienu. Abos velobraucienos vairāk sagaidāmi pauguri un kalniņi. Tur noteikti mēģināsim pēdējos 20 kilometrus sasniegt ar pēc iespējas vairāk braucējiem vadošajā grupā, lai varētu tālāk izspēlēt komandas kārtis kā nepieciešams.
Kāds solās būt tavs pavasara perioda sacensību kalendārs?
Kā jau teicu, tad viens no galvenajiem akcentiem būs uz Ardēnu klasikām. Lai tām sagatavotos, braukšu Katalonijas un Basku daudzdienu velobraucienus. Šajās sacensībās jau būs jāpalīdz komandas galvenajiem vīriem pacīnīties par rezultātiem.

Izmantotie resursi: www.lrf.lv
 Share on Facebook Tweet