Drukāt

Bērnu futbola komandas sekmīgi aizvadījušas sezonas pirmo pusi

.

futb4Vasara Carnikavas jaunajiem futbolistiem ir intensīvs sacensību laiks, un 23.–27. jūlijā Carnikavas stadiona zālienā aizvadīts aktīvs treniņu cikls.
 
Šī sezona iezīmējas ar vecākās grupas (2005. dz.g.) puišu pirmo gadu "lielajā" futbolā jeb spēlējot sastāvā 11:11. Kopīgi ar sadarbības partneriem FK "Ādaži" un Rīgas "Vanagiem" jaunie futbolisti startē gan Latvijas čempionāta Elites grupā, gan Attīstības grupā. Zēniem tā ir neatsverama pieredze spēlēt pret labākajām komandām no visas Latvijas, turklāt atņemot punktus pat tādiem klubiem kā FS "Metta-2005" un FK "Liepāja/LFS".
 
2009. un 2010. gadā dzimušo zēnu komandas startēja turnīros Paņevēžā un Kēdaiņos Lietuvā, kur 16 komandu konkurencē iekļuva godalgoto trijniekā, pieveicot komandas no Polijas, Krievijas, Lietuvas un Latvijas. Īpaši uzslava pienākas mūsu 2010. gadā dzimušajiem futbolistiem, kuri starptautiskā turnīrā Ozolniekos 22 komandu konkurencē sešās spēlēs guva četras uzvaras, divreiz nospēlēja neizšķirti, spēlējot ar spēcīgām ārzemju un vietējām komandām (turnīrā vietu secība netika izspēlēta). Arī visās astoņās Vidzemes zonas čempionāta spēlēs izcīnītas uzvaras.
 
Sezonas otro daļu teicami turpina Carnikavas 2008. un 2009. gadā dzimušie puiši, kas apvienojušies ar ādažniekiem FK "Ādaži". Komanda Vidzemes čempionāta B finālu uzsākusi ar trim pārliecinošām uzvarām, apsteidzot tuvākos sekotājus – Garkalnes futbolistus – par pieciem punktiem. Ja atlikušajās trīs spēlēs izdosies nodrošināt 1. vietu B finālā, nākamajā sezonā mūsējie astoņu labāko komandu skaitā spēlēs Elites grupā.
 
Stiprinot komandas garu, šovasar pasākumā, kurā piedalījās vairāk nekā 80 carnikaviešu, jaunie sportisti kopā ar ģimenes locekļiem veidoja komandas un lieliskā gaisotnē sacentās uz trim laukumiem. Vecākie puiši spēlēja kopā ar tētiem, jaunākie – ar māmiņām. Daudzi vecāki pēc tam atzina, ka futbolu spēlēt gan tehniski, gan fiziski ir ļoti grūti, taču iecerētais mērķis – labā noskaņojumā kopā sportot – tika sasniegts. 
 
I. Zvirbulis
 Share on Facebook Tweet