Drukāt

Carnikavas jaunajiem orientieristiem godalgas sacensībās “O-WEEK” PČ pasākumu ietvaros

.

Orientieristi-2018Pēdējais vasaras mēnesis Latvijas orientieristiem izvērties nozīmīgs, jo no 4. līdz 12. augustam Latvijā – Rīgā un Siguldā – norisinājās Pasaules čempionāts (PČ) orientēšanās sportā, kurā piedalījās sportisti no 49 valstīm.

Līdztekus PČ sacensībām sešas dienas dažādās vietās Latvijā norisinājās līdzjutēju atklātās sacensības "O-WEEK", kurās startēja dalībnieki no Ķīnas, Korejas, Austrālijas, ASV, Japānas, Kazahstānas, Šveices, Itālijas, Dienvidslāvijas, Francijas, Portugāles, Turcijas, Spānijas, Čehijas, Norvēģijas, Somijas, Zviedrijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Igaunijas un citām valstīm. Sacensības notika Rīgas centrā pie Kronvaldu parka (sprints), kā arī Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, Carnikavā, Laurenčos, Mazajos Kangaros un Turaidā. Sacensību dalībnieki atzinīgi novērtēja mūsu tīros un skaistos mežus un labi noorganizētās sacensības.


"O-WEEK" startēja arī carnikavieši. Godalgotas vietas izcīnīja: Marta Marija Birzkope – sešu dienu kopvērtējumā W12 grupā 26 dalībnieču konkurencē sudraba medaļa, kā arī Grieta Grantskalna, kurai  šajā grupā bronza. M12 grupā 2. un 3. vietā ierindojās brāļi Graudiņi – Rūdolfam sudrabs, bet Robertam bronza 32 dalībnieku konkurencē. W10 grupā Krista Grantskalna izcīnīja 2. vietu, bet M10 grupā Daņilam Gaļejevam bija jāsamierinās ar 4.vietu.

Visus sacensību rezultātus skatiet ŠEIT.

T. Kosmačeva

 Share on Facebook Tweet