Drukāt

Mazie Carnikavas futbolisti piedalās lielākajā turnīrā Baltijā

.

futbols-mazie-carnikavaNo 12. līdz 14.oktobrim Carnikavas astoņgadīgo puišu futbola komanda piedalījās starptautiskā turnīrā Viļņā, kas ir lielākais bērnu komandu turnīrs Baltijā. Tajā startēja 24 komandas, to vidū Turīnas "Juventus", Šveices "Lugāno", Minskas "Dinamo", Kaļiņingradas "Baltika", FK "Tallinn" u.c.
 
Katra komanda savā apakšgrupā izspēlēja viena apļa turnīru ar sešām komandām, ar kurām bija savedusi kopā izloze. Divas labākās komandas no katras grupas turpināja cīņu par 1.–8. vietu, tāpēc katra spēle bija nozīmīga vietu sadalījumam apakšgrupā. Mūsu sportisti apakšgrupā cīnījās Kaļiņingradas "Baltiku", FSHM "Minsk", FA "Šiauliai", "Milan academy Vilnius", kā arī BFC "Daugavpils". Carnikavieši bija ielozēti ļoti spēcīgā grupā, jo turnīra noslēgumā tabulā Kaļiņingradas un Minskas komandas ierindojās attiecīgi 3. un 4.vietā aiz uzvarētājiem Turīnas "Juventus" un Minskas "Dinamo" komandām.
 
Jāuzteic mūsējie par līdzvērtīgo sniegumu lielākajā daļā spēles gan pret kaļiņingradiešiem, gan minskiešiem. Pret Krievijas komandu līdz otrā puslaika vidum izdevās noturēt minimālu pārsvaru 1:2 un izveidot bīstamus momentus pie pretinieku vārtiem, tomēr spēles galotnē mūsējie netika galā ar spriedzi un vienkāršās situācijās tika zaudēti vairāki vārti. Savukārt spēlē pret Baltkrievijas komandu tikai 30 sekundes pirms spēles beigām mūsējie iekrita pretuzbrukumā, un rezultātā sāpīgs zaudējums ar 1:2.
 
Mobilizējoties nākamajām spēlēm, sīvā cīņā tika gūta uzvara ar 1:0 pār Šauļu (Lietuva) Futbola akadēmijas komandu, ar 4:0 pārspēti tautieši no Daugavpils un nospēlēts neizšķirti 1:1 ar "Milan academy Vilnius" futbolistiem. Tas ļāva apakšgrupā ieņemt 3. vietu.
 
Cīņā par 9.–12.vietu puišiem nedaudz pietrūka spēka un koncentrēšanās, un rezultātā līdzvērtīgās spēlēs tomēr nācās piekāpties Lietuvas komandām – ar 1:2 FA "Marijampolė City" un ar 1:3 FM "Fortūna" no Kauņas, līdz ar to 12. vieta kopvērtējumā.
 
Vērtējot dalību tik vērienīgā turnīrā, jāatzīst, ka Carnikavas futbolisti nostartēja labi, spējot izrādīt cienīgu pretestību divām no četrām turnīra vadošajām komandām. Šādi turnīri sekmē kvalitatīvu lēcienu jauno sportistu izaugsmē, saliedē komandu, audzina raksturu, sniedz rūdījumu, kā arī nostiprina psiholoģiski, jo līdzjutēji uzvedās tik skaļi (bungu dārdi, taures, izsaucieni, svilpieni u.c.), ka puiši bieži vien nedzirdēja trenera norādījumus un nācās pašiem pieņemt spēles situācijai adekvātus lēmumus. Lai uzlabotu savu sniegumu, jāprot darboties un domāt ātrāk, pielāgoties mainīgiem spēles apstākļiem un izturēt spriedzi līdz pēdējās spēles pēdējai minūtei.
 
Uzvarētāji no Turīnas „Juventus" demonstrēja tik lieliskas futbola prasmes un iemaņas, par kādām šobrīd daudzi var tikai sapņot un, motivēti trenējoties, tiekties uz šādu līmeni. Saskaņā ar sacensību organizatora sniegto informāciju "Juventus" komandā spēlēja arī izcilā portugāļu futbolista Krištianu Ronaldu dēls.
 
Turnīrā Carnikavas komandas sastāvā startēja – Artjoms Dmitrijevs, Kārlis Kehris, Martins Caune, Vestards Elsbergs, Filips Jankovskis, Henrijs Japiņš, Aleksandrs Līdums, Emīls Zonne, Ričards Mucenieks un Kristers Purmalis.
 Share on Facebook Tweet