Drukāt

Aicinām individuālo discpilīnu sportistus līdz 21.maijam pieteikt dalību Latvijas Jaunatnes VIII olimpiādē

.

LJO logoŠovasar no 5. līdz 7. jūlijam Jelgavā norisināsies Latvijas Jaunatnes VIII olimpiāde.  Pieteikšanās komandu sacensībām jau ir noslēgusies, bet novada individuālo disciplīnu sportistus  aicinām iepazīties ar sacensību grafiku, nolikumiem un izvērtēt iespēju pieteikt dalību olimpiādē. Pieteikumus gaidām vēl līdz 21. maijam. 
 
Programmā iekļauti 27 olimpiskie sporta veidi: airēšana, badmintons, 3×3 basketbols, bokss, burāšana, cīņa, džudo, futbols, galda teniss, golfs, handbols, jātnieku sports, kanoe un smaiļošana, karate, loka šaušana, paukošana, peldēšana, regbijs, riteņbraukšana, skeitbrods, svarcelšana, šaušana, tekvondo, teniss, triatlons, vieglatlētika, vingrošana, volejbols, kā arī divi neolimpiskie sporta veidi – orientēšanās un skvošs.
 
Carnikavas novada dome aicina iepazīties ar SACENSĪBU GRAFIKA PROJEKTU un sporta veidu nolikumiem ŠEIT (basketbols, futbols, handbols, volejbols, kanoe un smaiļošana, airēšanas slaloms, BMX, MTB, džudo, šosejas riteņbraukšana, svarcelšana), izvērtēt savas spējas un pieteikt Carnikavas novada atlētus dalībai Latvijas Jaunatnes VIII olimpiādē, sūtot pieteikumus uz e-pasta adresi: . Pieteikums negarantē dalībnieku iekļaušanu komandas sastāvā.
 
Latvijas Jaunatnes olimpiāde ir valsts mēroga sporta sacensības, kurās piedalās novadu un republikas nozīmes pilsētu komandas. Sacensību mērķis ir noteikt labākos Latvijas jaunos sportistus. Vienlaikus sportisti vairākos sporta veidos sacentīsies par tiesībām pārstāvēt Latviju Eiropas Jaunatnes vasaras olimpiādē, kas nākamā gada vasarā notiks Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.
 
Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde notiek reizi divos gados. 2017. gadā Carnikavas novada jaunie sportisti šajās sacensībās izcīnīja trīs bronzas godalgas un 54. vietu Latvijas pašvaldību kopvērtējumā. Ar izcīnītām četrām sudraba un vienu bronzas medaļu 2015. gadā sešdesmit pilsētu un novadu konkurencē Carnikavas novads ierindojās 41. vietā.
 
Latvijas Olimpisko komiteju atbalsta ģenerālsponsori SIA "Latvijas Mobilais telefons" un AS "Latvijas Valsts Meži"; LOK sponsori – AS "Grindeks" un "4F"; LOK sadarbības partneri VAS "Latvijas Dzelzceļš" un VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"".
 Share on Facebook Tweet