Drukāt

Toms Skujiņš izcīna 21. vietu pasaules čemoionātā

.

Skujins Toms 29 09 2Lai gan 29. septembrī Jorkšīru piemeklēja pamatīgas lietusgāzes, bija apgrūtināta braukšana un finišēja tikai ceturtdaļa sacensību dalībnieku, carnikavietis, Latvijas izlases sportists Toms Skujiņš Pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā grupu braucienā finišēja 21. vietā. Sveicam un lepojamies!
 
Toma rezultāts Latvijai ir augstākais kopš 2000. gada, kad PČ triumfēja Romāns Vainšteins. Lielāko dienas daļu lija lietus. Organizatoriem pat nācās saīsināt kopējo distances garumu no 285 uz 261 kilometru. Turklāt Harogeitā tikaveikti nevis paredzētie septiņi, bet gan deviņi 13,5 kilometru garie apļi, jo vairākās vietās lietus dēļ bija applūduši šaurie ceļi pa kurieni veda distances maršruts.
 
Skujiņš bija starp riteņbraucējiem, kuri aptuveni 20 km pirms finiša centās ķert līderus, taču peletons viņus panāca un arī turpinājumā latvietis cīņā par medaļām neiesaistījās. Smagajā trasē finišēja tikai 46 no 197 riteņbraucējiem, piedzīvojot negadījumus, nefinišēja arī Toma komandas biedri Emīls Liepiņš un Krists Neilands.
 
Pēc sacensībām T. Skujiņš sniedza komentāru Latvijas Riteņbraukšanas federācijas pārstāvim. "Parādīju, ka latvieši var cīnīties par augstām vietām," atskatoties uz paveikto, Toms atzina, ka iekļūšana labāko desmitniekā vairs galīgi nav tālu.
 
"Jau no paša starta sacensībās valdīja diezgan augsts temps. Lielā grupa pirmo reizi sadalījās jau pirmajos 20 kilometros. Mēs atradāmies otrajā grupā, kur bija arī nākamais pasaules čempions. Nebija satraukuma par to, ka varētu nepiebraukt pie pirmās grupas.
 
Nedaudz žēl, ka man neizdevās aizķerties kopā ar līderu piecinieku. Tālu no šī izšķirošā atrāviena mēs nebijām. Neizdevās līdz galam veiksmīgi sastrādāties ar Spānijas un Kolumbijas braucējiem, lai piebrauktu klāt pie līderiem. Bija skaidrs, ka tad, kad mūsu noķēra grupa, cīņa par desmitnieku beidzās, jo aiz muguras esošie enerģiju saglabāja daudz labāk. Mana enerģija jau bija beigusies.
 
Ir prieks liels par to, ka varēju izlasei un latviešu nācijai parādīt, ka mēs varam cīnīties par augstām vietām. Es ceru, ka šī ticība mūsos tikai augs un palīdzēs sasniegt labus rezultātus nākamajā gadā. Ceru, ka varēsim aizsūtīt vairāk braucējus un federācijai izdosies sagādāt budžetu. Vieta labāko desmitniekā vairs galīgi nav tālu. Ir gandarījums par paveikto, bet vienmēr gribās labāk!"
 
Pēc LRF sniegtās informācijas
 
Foto: Agnis Melderis
 Share on Facebook Tweet