Drukāt

Velobraucēju panākumi šosezon Carnikavas vārdu nesuši Latvijā un pasaulē

.

Renate ape udensNoslēgusies kārtējā riteņbraukšanas sezona, kurā Carnikavas vārds daudzkārt izskanējis gan Latvijā, gan arī Pasaulē. 
 
Savu līdz šim stabilāko sezonu "TREK – Segafredo" komandas sastāvā ir aizvadījis carnikavietis Toms Skujiņš. Sasniegts Toma sen lolotais mērķis – uzvara Latvijas čempionātā (LČ) grupas braucienā, un to vēl paspilgtināja iespēja prestižākajā daudzdienu velobraucienu "Tour de France" braukt Latvijas čempiona krekliņā.
 
Šosezon Tomam startu bija daudz, bet viņš pats par nozīmīgākajiem uzskata uzvaru LČ, 21. vietu Pasaules čempionātā Lielbritānijā un 19. vietu kopvērtējumā "Tirreno-Adriatico" daudzdienu velobraucienā. Svarīgi arī pieminēt, ka sezonas izskaņā Skujiņš izcīnīja augsto trešo vietu "Tre Valli Varesine" vienas dienas sacensībās un nopelnīja 125 UCI ranga punktus, tādējādi palīdzot Latvijai nopelnīt otru ceļazīmi uz Tokijas Olimpiskajām spēlēm 2020. gadā.
 
Savukārt tepat Latvijā noslēgusies MTB sacensību sezona, un carnikavietis Kārlis Baltacis (komanda "Patria Bottec­chia") to ir aizvadījis ļoti stabili. XCO Siguldā Kārlis izcīnīja 3. vietu, abos lielākajos MTB seriālos – "LVM kalnu divriteņu maratonā" un "Vivus MTB maratonā" – sezonas kopvērtējumā Baltacis ir ieņēmis 4. vietu. Šie un vēl citi panākumi sezonas garumā Kārlim vainagojušies ar 4. vietu Latvijas MTB rangā vīriešiem.
 
Aug un attīstās meistarībā jaunā maiņa, un Carnikavas jaunieši arī šosezon ir priecējuši līdzjutējus un atbalstītājus ar savu sniegumu. "Vivus MTB maratonā" Matīsam Reinšmitam cienījamā 5. vieta junioru grupā, bet Renātei Rodionovai 2. vieta U23 grupā sezonas kopvērtējumā. Tāpat atzīstamu sniegumu sacensībās rādīja arī jaunākie grupas dalībnieki Krišjānis Zutis, Tomass Zutis, Rauls Ukins un Krišjānis Lejiņš.
 
Arī "LVM kalnu divriteņu maratona" kopvērtējumā Renātei Rodionovai šogad augstā 2. vieta starp juniorēm. Šie un vēl daudzi citi sasniegumi sezonas kopsummā ierindoja Renāti 2. vietā junioru vērtējumā un augstajā 4. vietā visu vecuma grupu sieviešu vērtējumā Latvijas MTB rangā sievietēm.
 
E. Smoļins
 Share on Facebook Tweet