Drukāt

Vasaras otrās puses intensīvajā MTB sacensību sezonā Carnikaviešiem panākumi un godalgas

.

EV-PlJūlija beigas un augusts Latvijas MTB saimei bija sacensībām bagāts laiks. Tajās, protams, startēja arī Carnikavas jauniešu komandas dalībnieki un ieņēma godalgotas vietas.
 
Matīsam Reinšmitam, jūlija pēdējā svētdienā startējot Alūksnē "Vivus MTB" 2. posmā, Latvijas valsts mežu (LVM) pusmaratona distances pēdējos kilometros gadījās tehniska ķibele, kuras dēļ Matīss bija spiests zaudēt iegūto pārsvaru un palaist garām vairākus pretiniekus. Taču finišā tik un tā viņš spēja izcīnīt cienījamo 4. vieta junioru vērtējumā un 12. vieta absolūtajā vērtējumā. Renāte Rodionova šajās sacensībās izcīnīja uzvarēja gan U23 grupā, gan absolūtajā vērtējumā sievietēm, tādējādi saglabājot LVM distances līderes kreklu.
 
Augusts mūsu sportistiem sākās ar LVM maratona klasisko 1. posmu no Cēsīm uz Valmieru. Arī tajā R. Rodionova pārliecinoši uzvarēja gan W18, gan absolūtajā sieviešu vērtējumā. Tādējādi Renāte vienlaikus ir īpašniece abiem populārāko Latvijas MTB seriālu distanču sieviešu līderu krekliem.
 
"Vivus MTB" maratona posmā 9. augustā Cēsīs trase visās distancēs bija tehniski un fiziski smagi veicama, un situāciju vēl paspilgtināja pamatīgais karstums – pie starta līnijas termometra stabiņš rādīja gandrīz +30 °C. Šajos sarežģītajos apstākļos jauniešu grupas dalībnieki Rauls Ukins un Krišjānis Lejiņš pieveica 12 km garu distanci un finišēja viens aiz otra, attiecīgi 6. un 7. pozīcijā V14 grupā. LVM pusmaratona distancē stingru apņēmību demonstrēja Matīss Reinšmits, finišējot otrajā vietā V18 grupā un 13. vietā absolūtajā vērtējumā. Savukārt Renāte Rodionova šoreiz piekāpās savai sīvākajai konkurentei Evelīnai Ermanei-Marčenko un ieņēma otro goda piedestāla pakāpienu, taču saglabāja pusmaratona distances sieviešu kopvērtējuma līderes krekliņu.
 
Nedēļu vēlāk Siguldā startēja LVM maratona 2. posms, kas vienlaikus bija arī Latvijas čempionāts (LČ) MTB maratonā (XCM), tāpēc dalība šajās sacenībās bija divkārt svarīga. "Mammadaba" jauniešu distancē lielisku sniegumu parādīja grupas jaunākie dalībnieki – K. Lejiņš izcīnīja 7. vietu, bet R. Ukins demonstrējot patiesi augstvērtīgu sniegumu, izcīnīja 3. vietu M14 grupā. Renāte, kā allaž, demonstrēja mērķtiecību un augstākās koncentrēšanās spējas un izcīnīja skaistu uzvaru gan W18 grupā, gan Lielbātas Tautas distances sieviešu absolūtajā vērtējumā, kā arī pašu svarīgāko trofeju – Latvijas Čempiones titulu maratonā juniorēm.
 
Par Carnikavas jauniešu grupas dalībnieku startiem 16. augustā mājas trasē Zibeņos lasiet ŠEIT.
 
Augusta izskaņā jaunie sportisti piedalījās "Vivus MTB" maratona 4. posmā Pļaviņās. Pusaudžu distancē sagatavotību lieliski nodemonstrēja R. Ukins un Kristaps Leibuks, finišējot plecu pie pleca un ieņemot attiecīgi 3. un 4. pozīciju V14 grupā.
 
Pusmaratona distancē pieredzējušākie grupas dalībnieki M. Reinšmits un R. Rodionova demonstrēja stabilu sniegumu – Matīss cīnījās godam, un tāpat kā Cēsu posmā no uzvarētāja Ronalda Rītiņa viņu šķīra vien dažas sekundes, līdz ar to finišā 2. vieta V18 grupā un 10. vieta absolūtajā vērtējumā. Renāte cīnījās, cik spēja, taču paugurainajā Pļaviņu trasē atkal nācās atzīt savas tuvākās sāncenses Evelīnas Ermanes-Marčenko pārākumu. Šoreiz Renāte izcīnīja otro vietu gan U23, gan sieviešu vērtējumā, taču LVM pusmaratona distances sieviešu kopvērtējuma līderes krekliņš paliek Renātei!
 
E. Smoļins
 Share on Facebook Tweet