Drukāt

Carnikavietis Toms Skujiņš PČ šosejas riteņbraukšanā izcīna 29.vietu

.

Toms Skujins27. septembrī Itālijas pilsētā Imolā carnikavietis Toms Skujiņš startēja pasaules čempionātā (PČ) šosejas riteņbraukšanā, kurā 177 dalībnieku konkurencē finišēja 29. vietā. Par jauno pasaules čempionu šosejas riteņbraukšanā elites grupā kļuva Francijas riteņbraucējs Žiljēns Alafilips. 
 
Interesanti, ka Latvijas komandā šajā PČ bija vēl viens carnikavietis - Latvijas Olimpiskās vienības sporta ārsts Jānis Kaupe.
 
Sacensību starts tiks dots leģendārajā Imolas auto trasē. 258 kilometru garā distance bija sadalīta deviņos apļos. Speciālistu vērtējumā trase bija smaga - katrā no apļiem bija iekļauti divi izteikti kāpumi un pēc tiem - tehniski sarežģīti nobraucieni pa šauriem ceļiem. Kopā sportisti pievarēja vairāk nekā 5000 augstuma metru, turklāt stāvākie kāpumi vietām pārsniedza 20 %.
 
Kopā ar T. Skujiņu Latviju pārstāvēja arī Krists Neilands, kurš tāpat kā Skujiņš nepilnu nedēļu pirms PČ bija pabeidzis "Tour de France", kā arī nesen par Latvijas čempionu kļuvušais Viesturs Lukševics.
 
Toms Skujiņš smagajā trasē finišēja 29. vietā, tādējādi otro gadu pēc kārtas iekļūstot TOP 30. Carnikavietis finišēja 3 minūtes un 40 sekundes aiz uzvarētāja (06:42:14). K. Neilands finiša līniju šķērsoja vienatnē un ieņēma 58. vietu. V. Lukševics palīdzēja abiem Latvijas komandas līderiem, finišu pats nesasniedzot.
 
Finišēja vien 88 no 177 dalībniekiem. Viņu vidū nebija nevienas citas Baltijas valstu riteņbraucēja. Toms Skujiņš apsteidza labākos norvēģu, britu, amerikāņu, krievu, čehu un daudz citu valstu pārstāvjus.
 
"Katrā aplī bija divi galvenie kāpumi. Tie bija diezgan stāvi un salīdzinoši īsi. Mazliet par stāvu gan man, gan Krtistam [Neilandam], lai varētu cīnīties par rezultātu. Pēc tūres ("Tour de France") nebija tas asums, līdz ar to bija grūti sekot līdzi, kad vīri cēlās," pēc finiša intervijā "Latvijas televīzijai" teica T. Skujiņš, atzīstot, ka viss bijis labi saplānots un vairāk nekā sešu ar pusi stundu ilgajā braucienā izdarījuši visu, ko varējuši.
 
Savukārt komandas ārsts J. Kaupe savā kontā sociālās saziņas vietnē feisbukā pēc sacensībām rakstīja: "No mana skatpunkta neredzēju rezervi, kas palika neizmantota. Visi darīja visu pēc maksimālas programmas ar maksimālo atdevi," piebilstot, ka realitātē šī brauciena līderi ir tik spēcīgi, ka "pagaidām nav ko nolikt pretī. Bet tikai pagaidām".
 
Pēc LRF informācijas
 Share on Facebook Tweet