Drukāt

“Ziemeļu diviedienās 2020” Carnikavas novadā startē ap 600 orientieristu

.

Arnicans2 80026. un 27. septembrī Carnikavas novadā – Kalngalē un Garciemā – norisinājās Latvijas kausa posms "Ziemeļu divdienas 2020" vidējā distancē, ko organizēja Carnikavā dibinātais orientēšanās klubs "Kāpa" ar Latvijas Orientēšanās federācijas un Carnikavas novada pašvaldības atbalstu. Sacensībās piedalījās ap 600 dalībnieku, to skaitā 322 dalībnieki bija bērni un jaunieši vecumā no astoņiem līdz 18 gadiem.
 
Vairāk nekā 10 carnikaviešu ģimeņu kopā ar bērniem vecumā līdz 10 gadiem pieņēma uzaicinājumu startēt marķētajās distancēs, un šādu iespēju rīkotāji nodrošināja bez maksas. Pašus jaunākos bērnus apbalvošanā gaidīja priecīgs pārsteigums – carnikavietes Santas Anšēvicas dāvinātais saldējums, kas tiek ražots viņas uzņēmumā "Mū NeMū" Carnikavā. Paldies arī Ilzei Tjarvei no Garciema par gardo uz ugunskura gatavoto zupu.
 
Carnikavas orientieristu labākie rezultāti: Kristapam Dzērvem 2.vieta (M8 grupā); Robertam Arnicānam 3.vieta (M14), M14 grupā 4.vieta Rūdolfam Graudiņam, bet brālim Robertam Graudiņam šoreiz 8.vieta; 4.vieta Grietai Grantskalnai (W14), 4.vieta pirmajā sacensību dienā – Kristai Grantskalnai (W12).
 
Nākamās sacensības vidējā distancē notiks 3.oktobrī Siguldā. Šogad Latvijas kauss sastāv no 16 posmiem un notiek no jūlija līdz oktobrim. Rīkotāji atgādina, ka Latvijas orientēšanās kausa posmos ieviests jaunums  – katrās sacensībās tiek pieaicināts instruktors, kas sniedz bezmaksas apmācību orientēšanās sportā.
 
T. Kosmačeva
 Share on Facebook Tweet