Drukāt

Sporta darbs arī ierobežojumu laikā – nepārtrauktā kustībā

.

futbolisti-9092Carnikavas pamatskolas sporta interešu pulciņi turpina aktīvu gatavošanos vasaras sezonas sacensībām, lai arī joprojām nav zināms, kad sacensības atsāksies un vai vispār tas notiks.
Vairums pulciņu nodarbības notiek svaigā gaisā – Carnikavas sporta kompleksa un Rožu ielas sporta laukumos, kā arī Piejūras dabas parkā un "Zibeņu" trasē.
 
Ļoti aktīvi un masveidīgi Rožu ielas laukumā darbojas jaunie futbolisti. Šeit nodarbības notiek katru darbdienu un sestdienās. Treneri jau vairākus mēnešus vada nodarbības arī pirmskolas vecuma bērniem, un izveidojusies jau paliela mazo futbola censoņu grupiņa. Sākoties siltākam laikam, futbola nodarbības, tiks pārceltas uz dabīgā zālāja laukumu Carnikavas sporta kompleksā, kuru pašvaldība jau sagatavojusi vasaras sezonas nodarbībām.
 
Nepārtraukts treniņprocess rit arī vieglatlētiem. Ziemas sezona pavadīta slēpojot, bet tagad ik dienu treniņi notiek vieglatlētu "īstajās mājās" – Carnikavas sporta kompleksā uz gumijotā seguma. Lai veicinātu sacensību garu un arī pārbaudītu jauno sportistu gatavību, tiek organizētas mazas kontrolsacensības grupas ietvaros. Vecākās grupas vieglatlēti plāno jau maija vidū piedalīties dažās sacensībās Lietuvā un Igaunijā, kur tās ir atļautas.
 
Aktīvi jaunajai sezonai gatavojas arī riteņbraukšanas, džudo un orientēšanās pulciņu dalībnieki, kuri ikdienā sporto Carnikavas sporta kompleksā un apvidū, pilnveidojot savas fiziskās īpašības. Orientieristi un riteņbraucēji, gatavojoties sacensībām, treniņus aizvada arī brīvdienās un svētku dienās. Sportā brīvdienu nav!
 
Florbola komandas paralēli fizisko īpašību attīstīšanai treniņos darbojas arī ar nūjām, apgūstot jaunas iemaņas un taktiku uz laukuma Ādažu stadionā. Basketbola kluba "Carnikava" spēlētāji aktīvi pilnveido savas prasmes Rožu ielas laukumā, bieži sportojot kopā ar ādāžniekiem, kuri kuplā skaitā ierodas trenēties mūsu laukumā.
 
Mērķtiecīgi jaunajai sezonai gatavojas arī Carnikavas veterānu futbola komanda, kurai 3. jūlijā paredzēts spēcīgs starptautisks turnīrs Viļņā.
 
Novēlam ikvienam atlētam rast motivāciju sportot un būt aktīvam, neraugoties uz noteiktajiem ierobežojumiem.
 
E. Krūms
 Share on Facebook Tweet