Drukāt

Carnikavas Piejūras tautas rudens riteņbraukšanas sacensībās startē 300 dalībnieki

.

Sestdien, 14.septembrī, lieliskos laika apstākļos, norisinājās tradicionālais Carnikavas Piejūras tautas rudens velobrauciens, kurā savu dalību bija pieteikuši vairāk kā 300 dalībnieku vecumā no pašiem mazākajiem līdz pieredzējušiem elites grupas riteņbraucējiem.

Sacensības sākās ar „Rasēns" bērnu distancēm Carnikavas sporta kompleksa stadionā, kur dažādās vecuma grupās uz starta līnijas stājās 106 riteņbraucēji vecumā līdz desmit gadiem. Savu vecāku un līdzjutēju atbalstīti, bērni, atbilstoši savam vecumam, veica vienu vai vairākus stadiona apļus.

21km garajā „ZZK sporta" distancē izbrauca 80 sportisti. Šoreiz ātrākie izrādījās divi elites grupas braucēji – Guntis Šeflers no Ādažiem, kurš finiša līniju šķērsoja vienlaicīgi ar carnikavieti Viesturu Lejiņu pēc 47 minūtē un 30 sekundēm. Trešo labāko rezultātu – 48:56 uzrādīja Edgars Valters no Rīgas

Nākamie uz starta līnijas stājās „Maccoffee tautas meža" distances dalībnieki, kopumā 85 sportisti vecumā no 12 gadiem. Piecpadsmit kilometrus garo „Maccoffee" tautas distanci pirmais veica carnikavietis Didzis Krogzems distancē pavadot 51 minūti un 56 sekundes. Nākamās goda pjedestāla divas vietas arī aizņēma mājinieki – Rolandam Atvaram 2.vieta kopvērtējumā un Arvilam Andersonam – 3.vieta.

Dāmu konkurencē „Maccoffee tautas meža" apli pirmā veica trīspadsmitgadīgā Adele Ilga Spigovska no Rīgas. Otrā vieta Ievai Apalupai no Carnikavas un trešā vieta – 12.gadus vecajai rīdziniecei Samantai Krampei. Garajā „ZZK sporta" distancē pirmā vieta Vinetai Vucānei, otrā – Marinai Barzilovai, trešā – Jutai Melbergai.

Vairāki sacensību dalībnieki pēc finiša atzina, ka patīkami bija braukt pa piejūras takām, kur pagriežot galvu var redzēt jūru. Distance bijusi gana spraiga un interesanta, ar vairākiem tehniskiem līkumiem.

Sacensības organizēja Carnikavas novada pašvaldības iestāde „Carnikavas sporta centrs" sadarbībā ar atbalstītājiem: Carnikavas novada dome, Maccoffee, ZZK, Rexona, Blue Box, Mego, Tenisa centrs „Ādaži", AD, Food Union, Ādažu čipši. Informatīvais atbalstītājs – TV Spektrs.
 Share on Facebook Tweet