Drukāt

Carnikavas florbolisti jauno sezonu uzsāk ar uzvaru pār pērnā gada čempioniem

.

20131008 225921

Otrdien, 8.oktobrī, Carnikavas pamatskolas sporta zālē florbola komanda "Carnikava" uzsāka cīņas Rīgas atklātajā čempionātā florbolā. Šoreiz pretī stājās pērnā gada čempioni - Ikšķiles komanda. Abas komandas spēlei nevarēja pieteikt daudzus spēlētājus, kas bija saslimuši vai arī bija ārzemēs.



Carnikavieši spēli uzsāka rezervēti, taustot pretinieku komandas spēkus un pārliecinoties par savu spēles organizāciju, ko pēdējās nedēļās interesantos treniņos kopā "mūrēja" Carnikavas komandas treneris Normunds Rams, kuram ir pieredze spēlējot valsts izlasē, un vadot florbola klubu "Rīga", kurš bija viens no spēcīgākajiem klubiem valstī.

Spēle ritēja līdzīgi, tomēr ceturtajā minūtē rezultātu atklāja ikšķilietis Raimonds Zemzāle, kurš visā spēles turpinājumā bija viens no aktīvākajiem pretinieku rindās. Carnikavieši turpināja savu spēli ar izvēlēto stratēģiju - spēlēt pozicionāli, mest pie pirmās izdevības pa vārtiem un ļaut spēlēt komandas jaunajam vārtsargam Renāram Naglinskim, kurš rādīja ļoti labu un drošu spēli. Piektajā minūtē noraidījumu izpelnās Guntis Jākobsons, kurš ar dibenu pāri bortam pārlidina pretinieku spēlētāju, tomēr Ikšķiles komandai šo vairākumu neizdodas realizēt. Pirmais puslaiks turpināja ritēt līdzīgā spēlē, un, lai arī Ikšķile vairākumā (nepareiza maiņa) rezultātu paaugstināja līdz 2:0 (Konstantīns Balzaris) jau varēja sākt manīt, ka pamazām carnikaviešu uzbrukuma līnija uzņem apgriezienus, nokausējot pretiniekus. Carnikavas aizsargu meistarīgā taktika, piesaistot uzbrucējus, un liekot tiem daudz kustēties bez bumbiņas pamazām atvēra laukuma vidu un deva papildus iespējas ātrajiem un jaunajiem uzbrucējiem.

Pārtraukumā treneris bija pavisam mierīgs un teica, ka jāturpina realizēt uzsāktais spēles zīmējums, palielinot spiedienu uzbrukumā. Komandā ne tikai nebija jaušama nolemtības aura, bet tieši otrādāk - atspēlēšanās azarts.

Jau otrajā otrās trešdaļas minūtē jaunais Dēvids Osītis atver ikšķiliešu vārtus- 1:0. Ikšķiles aizsardzība sāk izskatīties arvien nedrošāka, bet Carnikavas aizsardzība ļoti dāsni apgādā savu uzbrukuma fronti. Vēl pēc piecām minūtēm ļoti efektīvus vārtus gūst Rolands Ģērmanis, kurš ir ļoti aktīvs un izskatās daudz labāk kā pērnsezon. Rezultāts izlīdzinās, bet iniciatīva jau Carnikavas pusē. Vēl pēc piecām minūtēm teju vienas minūtes laikā Carnikava izvirzās vadība 3:2 (Gatis Lūsis), tad ikšķilieši rezultātu izlīdzina (R.Zemzāle), un tad atkal atzīmējas Rolands Ģērmanis - 4:3. Minūti pirms trešdaļas beigām atkal lielisks ir Gatis Lūsis un rezultāts atpūtā ejot 5:3 Carnikavas labā (otrā trešdaļa 5:1!).

Uzsākot pēdējo trešdaļu, var redzēt, ka viesi ir veikuši nopietnas pārrunas ģērbtuvēs un noskaņojušies lauzt spēles gaitu, tomēr to jau paredzēja carnikaviešu kapteinis Guntis Jākobsons, kurš iznirstot no dziļas aizsardzības, nodrošināja iekarsušos pretiniekus ar aukstu dušu - 6:3! Ļoti aktīvi bija jaunie, kuri pa vasaru ir "piebrieduši" Jānis Kozlovskis, Rihards Miltiņš un Renārs Vaivads - tas ir tikai iespēlēšanās jautājums - vārtu atvēršana nekur nepaliks!

Carnikavieši turpināja "dragāt uzbrukumā", mazliet atslābinājās un astoņas minūtes pirms spēles beigām Ikšķile ar pieredzējušo un meistarīgo spēlētāju - Sergeja Aleksandrova un K.Balzara palīdzību rezultāta starpību samazina līdz minimumam - 6:5. Un te karalaika viltību nodemonstrē carnikaviešu treneris Normunds Rams - izsit pretiniekus no spēles ritma paņemdams pat divus pusminūtes pārtraukumus.

Ikšķilieši nespēj reaģēt uz izmaiņām spēles ritmā un pieļauj kļūdu nomaiņā, kā rezultātā vispirms pavisam brīvu atstājot Gati Lūsi - kurš gūst "hat-trick" - līdzjutēju cepures no sajūsmas lido laukumā - un tad līdzīgi ļaujot pa laukuma vidus asi izskriet Normundam Ramam un, it kā elementāri pieliekot reālo punktu spēlē - 8:5! Jāsaka, ka visu spēli treneris, lai arī vēl īsti neizskatījās atžirdzis pēc pēdējās nedēļas saaukstēšanās, turēja spēles gaitu savās rokās.

Ikšķilieši ir cīnītāji un vienus vārtus pēdējā minūtē atguva (Jānis Velbergs), taču arī godam atzīst, ka carnikavieši šajā spēlē bija meistarīgāki.

Pēc spēles sekretāre Monta Laura Mālniece komandas vārdā sveic jauno carnikaviešu treneri Normundu Ramu ar pirmo uzvaru - lieliska debija!

Nākamā spēle 18.10.2013. Rīgā ar Rīgas Lauvām, bet Carnikavā nākamā spēle 24.10.2013 ar pērnās sezonas vicečempioniem - Saulkalnes komandu.

Cerams, ka nākamajā mājas spēlē Carnikava spēlēs jau jaunajos formas tērpos, kurus sagādāja jaunais komandas atbalstītājs SIA "Vides pakalpojumu grupa". Komandu šogad uzsāk menedžēt Carnikavas sporta centra sporta pasākumu speciāliste Ieva Kozlovska. Veiksmi un izdošanos! Nav šaubu, ka pamazām būs arī jauni atbalstītāji - Carnikavas uzņēmēji - atbalstiet savējos!

 

 

 

 

 

 Share on Facebook Tweet