Drukāt

Carnikavietis Toms Skujiņš izcīna spožu solo uzvaru Kalifornijas velobraucienā!

.

Toms
23 gadus vecais carnikavietis Toms Skujiņš naktī uz trešdienu viņpus okeānam guva savā karjerā spožāko panākumu – izcīnīja uzvaru velobrauciena Tour de California 169,8 km etapā. Toms solo atrāvienā nobrauca 55 km un finiša līniju šķērsoja lepnā vientulībā.

Kalifornijas tūre ir viens no nozīmīgākajiem šosejas velobraucieniem visā Amerikā, pēc tā nāk tikai WorldTour. Pērn kopvērtējumā nepārspēts palika Sers Bredlijs Viginss, bet visvairāk etapu uzvaras gadu gaitā iekrājuši Peters Sagans un Marks Kavendišs, kuri abi plecu pie pleca spēkojas arī šogad.



Otrs latvietis – Andžs Flaksis šodien finišēja 16 minūtes pēc Toma grupā ar komandas biedru Robinu Kārpeneru, kurš pirmajā etapā sprintā izcīnīja 11.vietu.

Šis ir viens no pēdējos gados spožākajiem panākumiem Latvijas šosejas riteņbraukšanā, turklāt sacensības tiešraidē varēja vērot Eurosport TV kanālā visā pasaulē.

Kalifornijas tūrē atlikuši vēl pieci etapi, ieskaitot 24,2 km individuālo braucienu. Sacensības noslēgsies šo svētdien, 17.maijā Losandželosā. Trešdien riteņbraucēji veiks 173,1 km grupas braucienu, un Skujiņš peletonā būs īpaši pamanāms – viņš dienu uzsāks līdera dzeltenajā krekliņā.

Carnikavas sporta centrs sveic Tomu Skujiņu un visus carnikaviešus ar šo lielisko panākumu!

Carnikavas sporta centrs

Latvijas Riteņbraukšanas federācija (www.lrf.lv)

 Share on Facebook Tweet