Drukāt

Carnikavas jaunie orientieristi piedalās dienas aktivitāšu nometnē „Saulesstars”.

.

2015 Minhauzena atrakciju kugis

Deviņas jūnija dienas mazajiem orientieristiem pagāja nemanot. 7.jūnijā bērni piedalījās orientēšanās sacensībās Smiltenē „Mazā balva", kur ļoti labus rezultātus uzrādīja Marta Marija Birzkope S10 grupā, izcīnot 2.vietu, V8 grupā Rūdolfs Graudiņš izcīnīja 2.vietu, Roberts Graudiņš 3.vietu starp 12 dalībniekiem. 9.06 tika izstaigāta Minhauzena garā meža taka, kuras galā varēja baudīt peldi jūrā, garām netika laists atrakciju kuģis pie Minhauzena un katra diena beidzās ar dalību kādā noorientēšanās seriāliem „Magnēts" vai „Saulkrastu pavasaris".

 

Jaunie orientieristi rīta pusē vienmēr cītīgi meklēja kontrolpunktus, lai pēcpusdienā varētu uzrādīt labus rezultātus sacensībās. Bērni peldējās ne tikai jūrā, Pulksteņezerā, bet arī Laveros, kur bērnus sagaidīja pārsteigums –tikko sagatavota jauna trasīte, kurā bērni sacentās veiklībā. Paldies tiem labajiem cilvēkiem, kuriem radās ideja par šo taku. Liels Paldies! Pie Pulksteņezera bērni izgāja marķēto nūjošanas taku 4km garumā un savās kartēs sekoja līdzi takas līkumiem, savienojumiem, kalniņiem, kupicām utt. 17.06. orientēšanās seriālam „Saulkrastu pavasaris "norisinājās noslēguma 12.kārta un apbalvošana, kur kopvērtējumā S10 grupā Marta Birzkope izcīnīja 3.vietu, Rūdolfs Graudiņš 1.vietu V10 grupā, Roberts 2.vietu, Linda Blūme S14 grupā izcīnīja 2.vietu.

Nometnes dalībniekiem 13.un 14.06. tika pavadīts kopā ar vecākiem, braucot pa Irbes upi ar laivām, nakšņojot teltīs un ēdot garšīgo laivu braucēju zupu, kuru piegādāja Loreta un Reinis Pižiki no Ances pagasta „DabaLaba". Paveicās ar laiku, jo pirmā diena bija saulaina, otrā nedaudz apmākusies ar nelielām lietus pilēm. Pēc laivu brauciena izbaudījām braucienu pa bezceļiem un purvainajiem meža ceļiem, ar acīm baudot dabas liegumu „Ances purvi un meži". Pēc nelielas atpūtas bērni sacentīsies starptautiskās orientēšanās sacensībās „Kāpas trīsdienas" Amatciemā laikā no 3.-5.07.

 Share on Facebook Tweet