Drukāt

"EKVI" sportiskā vasara

.

 

Ekvi

Šī vasara bijusi sacensībām bagāta un noteikti paliks atmiņā ar to, ka z/s Ekvi jātnieki pirmo gadu startēja arī aiz Latvijas robežām.

Bet par visu pēc kārtas.


Šogad aktīvu konkūrista karjeru uzsāka Atis Zariņš, kurš lieliski sastrādājās tandēmā ar ērzeli Timpex Canjon, iegūstot 4.vietu "Baltic Open" turnīrā maršrutā ar šķēršļu augstumu 120cm un ļoti veiksmīgi startēja citās konkūra sacensībās Latvijā – LJF kausa posmos iegūstot 4., 7. un 10.vietu un Latvijas Republikas čempionātā – 9.vietu maršrutā ar škēršļu augstumu 115cm.

Atis bija pirmais no z/s Ekvi sportistiem, kurš devās aizstāvēt Latvijas vārdu aiz tās robežām – viņš piedalījās "Baltic Jumping League" Lietuvā un izcīnīja 11.vietu maršrutā ar 110cm augstiem šķēršļiem.

Kuplā pulkā piedalījāmies jātnieku kluba "Erceni" organizētajā "Carnikavas Kausā" konkūrā, kur maršrutā ar 70cm augstiem škēršļiem 6.vietu bērnu konkurencē ieguva Rebeka Japiņa ar zirgu Princese Ipola un pieaugušo konkurencē arī 6.vietu izcīnīja - Madara Bojāre ar zirgu Liberta.

Par ļoti veiksmīgām varam saukt "Zirgu dienas" Inčukalnā, kur mūsu sportiskie dueti Marina Žagata ar zirgu Basņa un Ieva Aleksandrova-Eklone ar zirgu Vranglers pāru iejādē izcīnija augsto 3.vietu un Marina Žagata ar zirgu Basņa un Elza Timofejeva ar zirgu J-Geizers ieguva 4.vietu.

Jūlijā norisinājās Latvijas Jaunatnes olimpiāde, kur no Carnikavas novada iejādes disciplīnu pārstāvēja arī z/s Ekvi jaunietes. Gundega Gerke ar Legro ierindojās 12.vietā un Elza Timofejeva ar Kigē – 15.vietā.

Šogad mūsu iejādes sporistes piedalījās arī "Baltic Dressage League" posmos Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Kā pirmās vēlos minēt dvīņumāsas Mariju un Rebeku Japiņas, kuras startē ar zirgu Basņa. Latvijas posmā Rebeka izcīnīja 4.vietu, Lietuvā -9.vietu un Igaunijā – 8.vietu, Marija attiecīgi 12., 5. un 8.vietu. Meitenes ļoti veiksmīgi nostartēja Latvijas republikas čempionātā iejādē, bērnu konkurencē izcīnot 3.vietu – Marija Japiņa - , un 2.vietu – Rebeka Japiņa.

Veiksmīgi starti "Baltic Dressage League" Lietuvas posmā bija arī Ievai Aleksandrovai-Eklonei, viņa divu dienu kopvērtējumā Open Class grupā 2.shēmā ierindojās 6.vietā.

Uzmanības cienīgs ir arī Diānas Kokorēvičas sportistes karjeras sākums pārī ar zirgu Poertoriko - LJF Kausa 4.posmā viņa izcīnīja 1.vietu Open Class grupā 1.shēmā.

Šovasar varam lepoties arī ar lielu skaitu bērnu, kuri piedaījās Jauno Jātnieku skolas organizētajos Vadības maršrutos Inčukalnā un lielākā daļa no viņiem saņēma vērtējumu "teicami"!

Vasara ir aizritējusi krāsaina un priecējusi mūs ar veiksmīgiem startiem.

Cerēsim, ka rudens būs jaunām uzvarām ražīgs!

Sagatavoja I.Aleksandrova-Eklone

 Share on Facebook Tweet