Drukāt

Carnikavas motokrosista Roberta Purmaļa sezonas sākums un ieceres

.

20160605 112018 Šajā sezonā plānojam piedalīties Latvijas junioru čempionātā, Latvijas alternatīvās motosporta asociācijas sacensībās, Mini motokrosā, Baltijas junioru čempionātā, Baltic Jungen Cup, MX Spīdvejā un prestižajā Igaunijas motokrosa čempionātā. Kopā vasaras sezonā paredzēts piedalīties 27 sacensībās.

Šo sezonu lielajā Q50 klasē Roberts Purmalis sāka ļoti cerīgi, bet tad trīs sacensības pēc kārtas mūs piemeklēja dažādas tehniskas ķibeles. Tā kā dzinējam ir pārbūvēti vairāki mezgli, tad vienkārši atsevišķas detaļas netur pārslodzes. Tiek meklēti jauni tehniski risinājumi un šajā sezonā ar neveiksmīgo sākumu nākas samierināties. Ja sacensību kvalifikācijā un pirmajos braucienos Roberts ir līderis, tad otrajos braucieni  mēs paliekam ar minimālu punktu skaitu vai vispār bez ieskaites punktiem.

Pagājušajā nedēļā notika trīs sacensības. Mini motokrosa pirmajā posmā Jaunmārupē Roberts izcīnīja pirmo vietu. Roberta brālim Aleksam pirms dažām dienām palika trīs gadiņi un Jaumārupē viņš piedalījās savās pirmajās sacensībās. Kvalifikācija un abi braucieni tika nobraukti līdz galam un Aleksam izcīnot piekto vietu, tika iegūti pirmie kopvērtējuma punkti
 
Sestdien L.A.M.A. sacensībās Staicelē jau otrā brauciena sākumā sāka niķoties dzinējs, bet cīnoties ar jaudas trūkumu, izdevās tomēr finišēt un sacensību kopvērtējumā palikām trešajā vietā.

Naktī sekoja pārbrauciens uz Igaunijas čempionātu, kurš notika Karksi Nuia trasē. Ar pirmajiem saules stariem moto tehnikai tika saremontētas Staicelē radušās tehniskās problēmas un lai 8 00 Roberts varētu doties kvalifikācijas braucienā. Trases Igaunijā ir daudz smagāk braucamas par Latvijas trasēm. Tās pēc braucieniem netiek līdzinātas un tās ir ļoti akmeņainas. Uz šīm sacensībām bija ieradušies spēcīgākie Latvijas, Igaunijas un Krievijas sportisti. Trase bija smaga. Dubļi, lielo kvadraciklu un motociklu ar blakusvāģiem atstātās bedres trasē prasīja lielu fizisku piepūli. Tehnika lielo slodzi izturēja un Roberts Igaunijas čempionāta pirmajā posmā izcīnīja otro vietu. Tā nedēļas laikā Roberts paspēja būt uz visiem trim goda pjedestāliem. Nākošā nedēļa ir velo treniņu nedēļa un tad gatavosimies Latvijas čempionāta posmam Ķegumā, Zelta zirga trasē.
 
 20160605 182804
 
Informāciju sagatavoja:
Andris Purmalis
 Share on Facebook Tweet