Drukāt

Carnikavas pamatskolas skolēni startē Latvijas skolu orientēšanās kausā

.

Sports orientesanas 21-22lpp20. aprīlī Siguldā norisinājās Latvijas skolu orientēšanās kauss, kurā piedalījās vairāk nekā 800 orientieristu no 81 skolas. Uzvaru sacensībās izcīnīja Jelgavas Spīdolas ģimnāzija (2929 punkti), Carnikavas pamatskola ieguva 31. vietu (2117 punkti), savukārt kaimiņu Ādažu vidusskola – 33. vietu (2018 punkti).

Sigulda orientieristus sagaidīja ar slapju lietu un aukstumu, bet bērni ar prieku skrēja un Siguldas ielās meklēja kontrolpunktus. Vispirms sacensību programmā bija individuālais kvalifikācijas skrējiens, pēc kura skolas tika vērtētas.
 
Carnikavas pamatskolu sacensībās pārstāvēja 15 skolēni, un labākos koeficientus savās vecuma grupās sasniedza un pusfinālā iekļuva Linda Blūme (S3), Marta Marija Birzkope (S4) un Roberts Graudiņš (V4). Jāpiemin, ka Rūdolfs un Marta savās vecuma grupās bija par trīs gadiem jaunāki dalībnieki nekā viņu vienaudži.
 
Mazākie startēja arī Siguldas stikla skrējienā, bet visi piedalījās orientēšanās spēlē „Latvija”, kur elektroniskie kontrolpunkti bija izvietoti pilsētu vietās un pēc noteikta saraksta bija jāatrod Latvijas pilsētas.
 
Informāciju sagatavoja:
Tamāra Kosmačeva


 Share on Facebook Tweet