Drukāt

Carnikavas Zvejnieksvētkos aizvadīta daudzveidīga sporta programma

.

Zvejnieksvetki 133Šos, tāpat kā iepriekšējos, Zvejnieksvētkus Carnikavā esam aizvadījuši ar dažādām sporta aktivitātēm pie Carnikavas novadpētniecības centra, kuras svētku viesiem piedāvāja Carnikavas sporta centrs.


Kā pirmie, ar šāvienu gaisā šoreiz startēja makšķerēšanas sacensību „Feeder kauss 2016” dalībnieki. Šogad makšķerēšanas sacensības norisinājās 2 dienas. Kopumā sacensībās piedalījās 43 dalībnieki, kuri apmeklē šīs sacensības katru gadu ar aizvien stiprāku pārstāvniecību. CMS FEEDER KAUSS 2016 noslēdzās ar Carnikavas iedzīvotāja ”hat-trick” Jāņa Muciņa izpildījuma, atgādinām ka Jānis Muciņš Carnikavas novada rīkotajās sacensības uzvaras laurus plūc jau trešo gadu pēc kārtas, pierādot savu meistarību ne tikai starp mūsu novada makšķerniekiem, bet arī starp profesionālajiem makšķerniekiem. Otru vietu izcīnījis Andžs Daugavietis, ļoti pieredzējis sportists un jau mūsu pasākuma patstāvīgais dalībnieks. Trešo vietu izcīnīja Uldis Pommers sporta makšķerēšanas pārstāvis. Liels paldies sporta makšķerēšanas pārstāvjiem par šo sacens augsto novērtējumu mūsu pasākuma organizācijā.
Visas dienas garumā pie novadpētniecības centra notika ikgadējais un svētku dalībnieku iecienītais zolītes turnīrs. Par čempiona titulu šoreiz sacentās 23 dalībnieki, no kuriem bija 12 carnikavieši, 5 rīdzinieki un 6 kaimiņu novadu pārstāvji. Viesu spēlētāji izrādīja spēcīgu konkurenci rūdītajiem pašmāju spēlētājiem. Līdz pēdējai kārtai, līdera lomu bija uzņēmies jaunais carnikavietis Mārtiņš Iesalnieks, taču “finiša taisnē” viņu apsteidza Ļaudonas un Skultes pārstāvji Gundars Kravalis un Aigars Kirmuška. Nākošās vietas uz olimpiskā sešnieka pjedestāla ieņēma carnikavieši Salvis Skalbiņš, Māris Sproģis, Mārtiņš Iesalnieks un Imants Kaupe. Jāatzīmē, ka šoreiz neviens Carnikavas čempionāta medaļnieks, neiekļuva godalgoto vietu skaitā. Revanša iespējas būs Nēģu svētku turnīrā.
Trešo gadu Zvejnieksvētkos norisinājās arī Spēkavīru sacensības, kurās dalībnieki demonstrēja muskuļus tādās disciplīnās kā zivju turēšanā krustā, pievilkšanās pie stieņa, smagumu celšanā, roku saliekšanā-iztaisnošanā balstā līdztekās un svara bumbu celšanā. Šīs sacensības notika gan individuālajā vērtējumā, gan komandu vērtējumā. Komandu vērtējumā uzvarēja komanda “Savējie”, kurus pārstāvēja Dailis Gubāts, Mintauts Gubāts, Mareks Pope un Kintija Gubāte. Šī komanda bija tik spēcīga, ka pārējās komandas jau nobijās pašā sākumā un nemaz nepieteicās sacensībām.
Zivju turēšanā krustā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Olafs Ropiņš, kurš aiz sevis atstāja “Savējos” Mintautu Gubātu un Mareku Popi.
Pievilkšanās pie stieņa pārējiem konkurentiem cerības neatstāja Artūrs Mālnieks, kurš pievilkās 39 reizes. Bet par otro vietu notika ļoti saspringta cīņa, kurā 2.vietu izcīnīja Ilmārs Mucenieks (27 reizes), bet trešais palika mūsu džudo pārstāvis Mareks Markāns (26 reizes).
Smaguma celšanā uzvarēja Artūrs Briediņš, aiz sevis atstājot Zivju turēšanas čempionu Olafu Ropiņu un Mareku Popi.
Roku saliekšanā-iztaisnošanā balstā līdztekās atkal pārliecinoši triumfēja Artūrs Mālnieks, 2.vietā paliekot Vladislavam Vorunam, bet 3.vietā Jānim Jermacānam.
Svara bumbu celšanā (24 kg) uz augstākā pakāpiena atkal kāpa Olafs Ropiņš, aiz sevis atstājot savu lielāko konkurentu arī pārējās disciplīnās Mareku Popi. Kurš gan tikai par nieka vienu svara bumbas pacelšanas reizi apsteidza Staņislavu Bukovski.

Šogad norisinājās arī Zvejnieksvētku lielā spēkavīru stafete. Dalībniekiem bija jāveļ lielā traktora riepa, jānes muca, jāveļ muca pilna ar ūdeni, jāmet mērķi maisi pilni ar smiltīm, jāpeld un beigās jābrauc ar vēsturisko zvejnieku laivu. Šajā interesantajā un skatāmajā stafetē piedalījās jau pieminētā komanda “Savējais”, bet viņiem izaicinājumu meta komanda “Ievu iela”, (Oskars Šulcs, Jānis Matulis, Artūrs Brēmers un Ieva Siliņa), kā arī organizatoru izveidotā komanda no “Carnikavas sporta centra” (Roberts Raimo, Arnis Rozītis, Jānis Burjots, Evita Matule). Šajā aizraujošajā stafetē norisinājās ļoti spraiga cīņa starp visā komandām un uzvarēt varēja jebkurš. Bet šoreiz visspēcīgākie un ātrākie izrādījās “Ievu ielas” dalībnieki, kuri par 9 sekundēm apsteidza “Carnikavas sporta centru” un par 16 sekundēm komandu “Savējais”.
Tikmēr uz Gaujas norisinājās īsteno zvejnieku visvairāk gaidītākās sacensības - airēšana ar vēsturisko zvejnieku laivu. Visas godalgotās vietas uz pjedestāla aizņēma carnikavieši. Jau atkal 1.vietu izcīnīja Artūrs Jākobsons un Elīna Klindžāne; 2.vieta Harijam Lūsim un Ingai Pauliņai, 3.vieta – Mārtiņam Vītolam un Evijai Vītolai. 
Kamēr vecāki piedalījās dažādās sporta aktivitātēs, bērni ar prieku izmēģināja spēkus „ Jautrajās stafetēs ģimenēm”, kur notika skrējiens maisā, futbola bumbas driblēšana starp konusiem un tenisa bumbiņu mešana spainī. 
Zvejnieksvētku sporta programmu noslēdza SUP airēšanas sacensības, kur dalībnieki sacentās atsevišķi sieviešu un vīriešu grupās gan Tautas klasē, gan Sporta klasē. Tautas klasē sievietēm 1.vieta Gitai Rudzītei no Rīgas, 2.vieta – carnikavietei Dairai Kropei, 3.vieta – Santai Auševicai no Carnikavas. Vīriešiem uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa arī šo sacensību galvenais tiesnesis, SUP leģenda, entuziasts un vienkārši patīkams cilvēks Dainis Pūka, 2.vieta – Jānim Briedim no Carnikavas, 3.vieta Krišjānim Grigalovičam. 
Sporta klasē sievietēm šoreiz piedalījās 2 dalībnieces, un gluži kā Tautas klasē uz pjedestāla kāpa Gita Rudzīte (1.vieta) un Daira Krope (2.vieta). Arī vīriešiem līdzīga situācija. Starp 3 dalībniekiem uzvarēja Dainis Pūka. Bet 2.vietas liktenis izšķīrās ar fotofinišu, kur Jānis Briedis par nieka 0.29 sekundēm apsteidza Āriju Gedrovicu.

Paldies visiem sacensību dalībniekiem par dalību un tiesnešiem – par darbu. Uz tikšanos Nēģu svētkos, kad notiks pludmales volejbola, strītbola un zolītes turnīrs.
 
ZVEJNIEKSVĒTKU FOTOGALERIJA
FEEDER KAUSS 2016 FOTOGALERIJA
 Share on Facebook Tweet