Drukāt

Aizvadīti Sportiskie Nēģu svētki

.

DSCN8830Ir aizvadīti kārtējie Nēģu svētki. Fantastisko svētku programmas ietvaros bija arī fantastiskas cīņas strītbola un volejbola laukumos, kā arī pie zolītes galda.
Strītbola turnīram šogad bija pieteikušās 19 komandas. 4 komandas startēja jauniešu grupā (līdz 15 gadu vecumam), savukārt 15 komandas startēja Pieaugušo grupā (15 gadi un vecāki).
Jauniešu grupā 1. vietu izcīnīja komanda “Ķieģelis” (Rinalds Pužulis, Kristaps Grigalāvičus, Kārlis Podāns, Aigars Hermanis. ) no Kandavas, kuri finālā ļoti sīvā cīņa ar rezultātu 10:9 uzvarēja komandu Rugāji (Matīss Godļevskis, Niklāvs Nemme, Toms Skuja, Tomass Červinskis). 3. Vietu izcīnīja komanda Koks (Gustavs Žebers, Edgars Kleģis, Toms Šubins, Ralfs Bencins).
Pieaugušo grupā visas dienas garumā notika sīvas cīņas, kur beigās par uzvarētājiem kļuva vietējā komanda “Valdnieks” (Niks Saknītis, Rolands Dovgjallo, Didzis Bergs, Jānis Ābols), kuri  finālspēlē izcīnīja smagu uzvaru ar rezultātu 5:4 uzvarot “Kalngales ērgļus” (Artūrs Brēmers, Oskars Šulcs, Jānis Matulis). 3. vietu izcīnīja komanda Urbis (Kaspars Siliņš, Dāvis Siliņš, Toms Straudovskis, Lauris Zarāns).
Šogad pludmales volejbola turnīrā piedalījās 12 komandas, lai gan interese bija krietni lielāka un nācās atteikt 15 komandām. Bet diemžēl uz viena laukuma vairāk komandas nav iespējams uzņemt. Cerams uz priekšdienām būs iespēja izveidot vēl kādu volejbola laukumu, lai varētu uzņemt lielāku komandu.
Turnīrs pulcēja ļoti spēcīgu sastāvu. Visas dienas garumā tika aizvadītas sīvas un skatītājiem interesantas spēles. Šajā spēcīgajā konkurencē 1.vietu izcīnīja vietējā komanda “Īsākie” (Renārs Strazds, Gatis Garklāvs), kuri finālā apspēlēja komandu “Zvribulis” (Dāvis Kušķis, Mareks Bērziņš). 3.vietu izcīnīja komanda “Razbainieki” (Edgars Gusts, Gatis Gargažins).
Starp spēlēm notika arī “apakšiņu” konkurss, kurā uzvarēja un pie labām balvām tika Ēriks Lebedoks.
Kā katru gadu arī šoreiz Nēģu svētku programmu kuplināja zolītes cienītāji. Prieks, ka šoreiz turnīrā piedalījās arī dāma (Anete Gurtiņa), kura uzdrošinājās cīnīties ar rūdītajiem vīriem. Pēc piecu stundu, 480 spēļu izspēlēm, noskaidrojās turnīra vietu sadalījums.
Šogad, iepriekšējos turnīros izcīnītās  otrās un trešās vietas, uzvarā pārvērta carnikavietis Māris Sindrūns.  No viņa, atpaliekot tikai par 43 ”acīm”, otro vietu ieguva Zvejnieksvētku turnīra uzvarētājs Gundaris Kravalis. Trešo vietu izcīnīja Oļģerts Kalniņš. “Olimpisko” sešnieku noslēdza  - Roberts Majors, Imants Grebņickis un Jānis Veinbergs.
Šogad pirmo reizi pasākuma ietvaros tika izveidots arī orientēšanās “labirints”, kur visi interesenti varēja izmēģināt savus spēkus orientēšanās un vairāk izprast un iepazīt šo sporta veidu. Kopā šādu iespēju izmantoja 132 pasākuma dalībnieki, kuri tad pēc finiša tika arī pie saldām balvām no Skrīveru saldumiem.
Pasākums nebūtu iespējams bez fantastiskajiem atbalstītājiem, kuri sacensību 1.-3.vietas ieguvējiem bija sagādājuši superīgas balvas. Lielu paldies sakām “Ādažu Meistara alum”, grillrestorānam “Vistiņas Karbonādes Steiki”, kā arī sporta preču veikalam “Sporta bode”.
Lielu paldies arī sakām sacensību tiesnešiem – Kristapam Odziņam (strītbols), Renāram Strazdam (volejbols), Jānim Eduardam Ozoliņam (zolīte) un Tamārai Kosmačevai (orientēšanās).
 
Uz tikšanos nākamajos Nēģu svētkos! 
 
 Share on Facebook Tweet