Drukāt

FOTO: Rudens ZIBENS riteņbraucienā kupls dalībnieku pulks un labi rezultāti novadniekiem

.

RudensZibens2018-60929. septembrī Zibeņu trasē Carnikavā tika dots starts "Carnikavas rudens ZIBENS riteņbraucienam 2018", kurā piedalījās kupls skaits riteņbraucēju.
 
Starta vieta trasē bija jau ierastā, bet braukšanas virziens šogad tika mainīts uz pretējo pusi, lai gandrīz vienlaikus trasē varētu doties gan Tautas krosa dalībnieki, gan XCO braucēji.
 
Tradicionāli pirmie spēkiem mērojās jaunākie sacensību dalībnieki, un bērnu distancēs, labus rezultātus sasniedza arī mazie carnikavieši. S4 grupā Adele Austruma ieguva 3. vietu, savukārt V4 grupā mūsējiem pat četras vietas rezultātu tabulas augšgalā, un godalalgas šajā grupā ieguva Gustavs Skrūzmanis, kurš uzvarēja distancē, Rūdolfs Purviņš bija otrais un Jānis Telics – trešais. Arī citās grupās carnikavieši kāpa uz goda pjedestāla. Otro vietu ieguva Una Ločmele (S8) un Kjāra Paula Želubovska (S10). Trešajā vietā bija Grieta Preciniece (S12) un Endijs Želubovskis (V12). Pārējās grupās carnikavieši palika aiz goda pjedestāla. S4 grupā labākā no carnikaviešiem bija Alma Varta (5. vieta), V4 grupā labākais rezultāts no mūsējiem – Emīlam Plaučam (4. vieta). Gabrielai Melngailei 7. vieta (S6), Eduardam Lao 5. vieta (V6), Danijai Gubātei 5. vieta (S8), Jēkabam Purviņam 5. vieta (V8), Megijai Gubātei 4. vieta (S10), Aleksim Kalmem 9. vieta (V10), Andersam Oigusam 4.vieta (V12). SV4 – SV10 grupu jaunie riteņbraucēji saņēma medaļu par dalību.
 
Visvairāk dalībnieku šajās sacensībās – 115 – startēja Tautas krosa distancē. Kopumā carnikavieši Tautas braucienā sasnieguši labus rezultātus, un uz goda pjedestāla stājās četri braucēji: 3. vieta Kārlim Preciniekam (V16), Enēri Akmentiņai (S40) un Raimondam Garenčikam (V60). Tautas grupā sievietēm sudraba godalgu sīvā konkurencē izcīnīja Evija Lonerte, savukārt vīriešu konkurencē Tautas grupā labākais no carnikaviešiem bija Lauris Rodionovs, kurš izcīnīja 5. vietu.
 
Supersmagajā klasē, kurā startēja 11 dalībnieku, 4. vietu izcīnīja pazīstamais sporta žurnālists Māris Zembergs no Gaujas ciema.
 
XCO ELITE un XCO MASTER smagās distances izaicinājumu pieņēma 21 sportists, tostarp četras dāmas. Par absolūto uzvarētāju XCO olimpiskajā krosā kārtējo reizi kļuva carnikavietis Kārlis Baltacis, kurš 15,6 km garo un grūto V ELITES XCO distanci veica 47 minūtēs un 40 sekundēs. Savukārt sievietēm S ELITE XCO grupā triumfēja carnikaviete Renāte Rodionova.
 
Jāpiebilst, ka sacensības bija organizētas tā, lai protokolā būtu redzami apļu laiki sacensību dalībniekiem, kā arī lai pēc iespējas īsāku laiku būtu jāgaida savas grupas apbalvošana. Šo sacensību organizatorisko pusi nodrošināja labākie šī pakalpojuma sniedzēji – SPORTLAT.
 
Carnikavas novada dome pateicas visiem sacensību dalībniekiem, kuri piedalījās sacensībās. Paldies visiem atbalstītājiem – mušļu ražotājam "Graci", "BioLat" "White Glo", "Velodoms" – par balvām un tehnisko nodrošinājumu. Un, protams, liels paldies Jānim Innusam un pārējiem trašu tiesnešiem par labo pasākuma nodrošinājumu.
 
Ar visiem sacensību rezultātiem var iepazīties ŠEIT.
Bērnu grupu foto ŠEIT.
Tautas klases un XCO sacensību foto ŠEIT.
 
E. Krūms
 Share on Facebook Tweet