Drukāt

Carnikavietis iegūst godalgotas vietas Latvijas XV atklātajā ziemas peldēšanas čempionātā

.

TVeloronis 80026. janvārī Liepājā, Beberliņu ūdenskrātuvē norisinājās Latvijas XV atklātais ziemas peldēšanas čempionāts, kurā dalībnieki no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas startēja 25– 450 m distancēs. Sacensībās, kuras rīkoja Liepājas klubs "VeloRonis", ar laika kontroli startēja 223 dalībnieki, bet 27 jaunie "roņi" peldēja bez laika kontroles.
 
Carnikavietis Viktors Bakanovs sacensībās startēja trīs distancēs – 25, 50 un 100 m brīvā stila peldējumā un savā vecuma grupā V 55-59 šajās distancēs izcīnīja trešo un divas otrās vietas, piekāpjoties Baltkrievijas pārstāvjiem.
 
Ikdienā V. Bakanovs ziemas salā dodas uz Gauju iegremdēties ledainajā ūdenī Gaujas attekas malā, kur ledū izlauzts caurums. Tikai galva vien ārā. Smilšu pulkstenis skaita laiku: ja sacensībās grib startēt 200 m distancē, jāsēž ūdenī piecas minūtes, ja 100 m, tad pietiek ar trijām – stāsta Viktors. Peldēšanas prasmes viņš trenē siltā ūdenī Ādažu peldbaseinā. V. Bakanovs atzīst, ka, peldot distanci, patiešām nekas cits nesalst, izņemot galvu. Tāpēc viņš zem gumijas cepures velkot siltāku peldēšanas cepuri.
 
Saldus Rūdīšanās skolas vadītājs un treneris Māra Žunda atzīst, ka, preventīvi ieguldot laiku – norūdošās nodarbēs, rezultāti neizpaliks. Taču ir jābūt motivācijai, un runājot par pe'dēšanos aukstā ūdenī, "viss ir galvā. Arī vasarā nevar iet taustīt, kāds ir ūdens. Atbrauci peldēties, tad noģērbies un ej iekšā! Ziemā – tieši tāpat."
 
R. Garenčiks, izmantota liepājniekiem.lv informācija
 Share on Facebook Tweet