Drukāt

Jaunie futbolisti ar četrām uzvarām un zaudējumu izcīna 5. vietu prestižā turnīrā Viļņā

.

BFA FB-140No 1. līdz 3. februārim Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, norisinājās starptautisks futbola turnīrs 2010. gadā dzimušo puišu komandām, kuru organizēja Baltijas Futbola akadēmija. Turnīrs bija pulcējis 16 komandu no Lietuvas, Latvijas, Polijas, Baltkrievijas un Krievijas.
 
Turnīru dalībnieki sāka četrās grupās, pa četrām komandām katrā, izspēlējot cita ar citu viena apļa turnīru. Atbilstoši vietai apakšgrupā komandas turpināja cīņu par vietu sadalījumu visā turnīrā. Iespēja pacīnīties par galveno balvu bija tikai apakšgrupu uzvarētājiem, tāpēc nozīmīga bija katra minūte ikvienā apakšgrupas spēlē.
 
Pirmajā mačā Carnikaviešiem pretī stājās raženi puiši no Baltkrievijas kmandas FC "Volna Pinsk". Pēc smagnēja spēles sākuma, kurā mūsējie izskatījās nedaudz sabijušies, satraukums pamazām izzuda un carnikavieši pārņēma iniciatīvu. Uzbrukumi tika veidoti gan pa laukuma malām, gan caur vidus zonu, kur komandas saspēli "diriģēja" Vestards Elsbergs. Vienā no epizodēm Vestards teicami piespēlēja Henrijam Japiņam, kurš izgājienā pret vārtsargu bija precīzs un izvirzīja komandu vadībā. Vēl pēc mirkļa ar lielisku caurgājienu otros vārtus carnikaviešiem guva Vestards, pieliekot punktu šai spēlei ar 2:0.
 
Otrajā spēlē bija jācīnās pret vienu no labākajām 2010. gadā dzimušo zēnu komandām no Lietuvas, FM "Ateitis". Dēļ ātrā tempa, ko demonstrēja lietuvieši, mūsējie pieļāva rupjas kļūdas aizsardzībā un jau pirmajās piecās minūtēs nonāca zaudētājos ar 0:2. Pēc šāda pavērsiena komanda spēja atgūties vien pašā mača izskaņā, kad jau bija par vēlu. Rezultātā zaudējums 1:6 (vārtus guva V. Elsbergs caurgājienā, sitienā no distances). Jāpiebilst, ka FM "Ateitis" jaunie futbolisti kļuva par turnīra uzvarētājiem.
 
Pēc sāpīgā zaudējuma carnikavieši spēja izdarīt pareizos secinājumus, saņemties un parādīt treniņos apgūtās prasmes, kas ļauj sasniegt labu rezultātu. Apakšgrupas pēdējā spēlē mūsējie guva pārliecinošu uzvara ar 5:0 pār Lietuvas komandu FA "Žalgirietis". Jau spēles ievadā rezultātu ar teicamu soda sitienu atklāja Kārlis Kehris, un tas visai komandai deva pacēlumu un nepieciešamo pārliecību. Ar diviem vārtiem atzīmējās Henrijs Japiņš, pa vienam precīzam raidījumam Vestarda Elsberga un Filipa Jankovska kontā. Ar šo uzvaru mūsu futbolisti nodrošināja otro vietu grupā un kvalificējās cīņai par piekto vietu turnīrā.
 
Play-off pirmā spēle saveda kopā ar ātru un mobilu komandu – FK "Granitas" no Lietuvas. Viss mačs norisinājās abu komandu cīņā par katru bumbu, labām saspēlēm un izveidotiem bīstamiem momentiem gan pie vieniem, gan otriem vārtiem. Tomēr aizsargi un vārtsargi bija uzdevumu augstumos, un līdz spēles vidum rezultāts tā arī netika atklāts. Neraugoties uz saspringto gaisotni, laukumā tika sūtīti visi komandas dalībnieki, un priecē, ka gan starta sastāvs, gan visi pārējie puiši spēlēja "labu futbolu", par spīti sāpīgiem trāpījumiem ar bumbu pa seju, sasitumiem un citām sīkām traumām. Vienā no spēles epizodēm pretinieku laukuma pusē neatļauti tika nogāzts Emīls Zonne, kas deva iespēju izpildīt bīstamu soda sitienu. To lieliski nodemonstrēja Henrijs Japiņš, kurš ar spēcīgu tālšāvienu vārtu tālajā stūrī atklāja rezultātu – 1:0, liekot uzgavilēt mūsu līdzjutējiem. Pēc šiem vārtiem spēles raksturs nemainījās: lietuvieši visiem spēkiem centās gūt atbildes vārtus, tomēr pārliecinoši vārtos darbojās Artjoms Dmitrijevs, kuram palīdzēja aizsardzības līnija – Kārlis Kehris, Kristers Purmalis, Martins Caune un Ričards Mucenieks. Arī carnikavieši izveidojām labus momentus, un vienā no tiem V. Elsbergs izspēlēja bumbu uz labo flangu F. Jankovskim, kurš bija precīzs. Rezultātā uzvara 2:0 un cīņa par piekto vietu.
 
Pēdējā mačā sacentāmies ar komandu VFM "Fortūna" no Viļņas, kura iepriekšējā dienā bija apspēlējusi mūsu tautiešus no futbola skolas "Jūrmala". Jau spēles sākumā, ļaujot pretinieku spēlētājam diezgan brīvi uzsist pa vārtiem, mūsējie nonāca zaudētājos. Tomēr komanda spēja parādīt raksturu un izmainīt spēles gaitu. Šajā spēlē vēl viens vārtu guvums no soda sitiena H. Japiņam, F. Jankovskim – divas lieliskas izspēles uz labo flangu, kuras viņš noslēdza ar rezultatīviem sitieniem, un pelnīta uzvara ar 3:1 un kopvērtējumā izcīnīta augstā 5. vieta 16 spēcīgu komandu turnīrā, kurā Latvijas pārstāvēja arī FS "Jūrmala" (7. vieta) un FK "Tukums" (9.).
 
Turnīra bilance: piecās spēlēs – četras uzvaras un viens zaudējums, vārtu attiecība 13: 7. Apsveicam jaunos Carnikavas futbolistus ar teicamo rezultātu!
Turnīrā Carnikavas komandas sastāvā spēlēja Artjoms Dmitrijevs, Kārlis Kehris, Vestards Elsbergs, Filips Jankovskis, Henrijs Japiņš, Emīls Zonne, Kristaps Klaucāns, Martins Caune, Ričards Mucenieks, Henrijs Krams un Kristers Purmalis.
 
I. Zvirbulis, Foto: Ģirts Kehris
 Share on Facebook Tweet