Drukāt

Novada sportisti apbalvoti par sasniegumiem 2018. gadā

.

Sporta laureats 2018-4908Par izciliem sasniegumiem pagājušā gada sezonā svinīgā ceremonijā, kas 8. februārī norisinājās tautas namā "Ozolaine", apbalvoti 64 novada sportisti, kā arī 11 viņu treneri. Carnikavas novada pašvaldība naudas balvām piešķīra 18 719 eiro.
 
Nominācijā "Gada uzlecošā zvaigzne" sieviešu kategorijā balvu ieguva velobraucēja Renāte Rodionova, kura pagājušajā gadā vairāku velomaratonu kopvērtējumā ieguva 1. vietu, kā arī kāpa uz goda pjedestāla Latvijas čempionāta sacensībās. Savukārt puišu kategorijā šo titulu ieguva karatists Artūrs Stepanovs, kurš uzvaras guva vairākās nozīmīgās sacensībās un čempionātos gan Latvijā, gan pasaulē.
 
Nominācijas "Gada sportiste" laureāte ir florboliste Evita Rudzīte, kas pērn izcīnīja 1. vietu Latvijas čempionātā. Savukārt balvu nominācijā "Gada sportists" ieguva velosportists Kārlis Baltacis, kurš 2018. gada sezonā guva uzvaras un uzrādīja lieliskus rezultātus vairākās augsta mēroga sacensībās.
 
Nominācijā "Gada treneris" balva pasniegta futbola trenerim Ivaram Zvirbulim, kurš ar saviem audzēkņiem sekmīgi startējis dažāda ranga turnīros: 2018. gadā Carnikavas bērnu futbola komanda piedalījusies 20 dažāda līmeņa turnīros un oficiālajos čempionātos, kopumā aizvadot 180 spēles vairākās vecuma grupās.
 
Arī šogad tika pasniegta balva "Par mūža ieguldījumu", turpinot tradīciju ik gadu novada izcilāko sportistu apbalvošanas pasākumā godināt tos sportistus un sporta dzīves organizatorus, kuri savu mūžu veltījuši sportam, iedvesmojuši to darīt citus un popularizējuši novadu. Balvu "Par mūža ieguldījumu" pasaniedza Inārai Lūsei, kura ikdienā garo distanču treniņiem izmanto novada apkārtni un, piedaloties dažāda ranga sacensībās, popularizē mūsu novadu. Sports Inārai ir vaļasprieks, kurš viņai nesis ne tikai medaļas un uzvaras Eiropā, bet nu arī zelta medaļu Pasaules čempionātā.
 
Šogad tika nominēta arī novada "Gada sportiskākā ģimene", lai sveiktu novada sportiskākās, aktīvākās un azartiskākās ģimenes, kas māca saviem bērniem veselīgā dzīvesveida paradumus un iedvesmo kopā sportot arī citus. Pirmā ģimene, kas sveikta šajā nominācijā, ir Gubātu ģimene no Kalngales – Miks, Danija, Megija, Kintija un Dailis, kuri ir piedalījušies gandrīz visos sporta pasākumus, kas norisinājušies mūsu novadā gan ziemā, gan vasarā.
 
Pieteikt nominācijas uzaicināti bija Latvijas sporta pasaulē pazīstamas personības: Anatolijs Kreipāns, leģendārais sporta žurnālists; Staņislavs Olijars, Latvijas rekordists 110 m barjerskrējienā, Eiropas čempions, PČ bronzas godalgas ieguvējs un 5. vietas ieguvējs olimpiskajās spēlēs; Gints Meija, Rīgas Dinamo aktīvs spēlētājs, Olimpiādes spēļu un PČ dalībnieks un Andris Treimanis, Latvijas futbola tiesnesis un pirmais latvietis, kas tiesājis UEFA Čempionu līgā.
 
Kopumā balvas tika pasniegtas dažādu sporta veidu pārstāvjiem: kalnu slēpošana, šosejas riteņbraukšana, MTB riteņbraukšana, BMX, volejbols, florbols, džudo, sambo, petankas, karatē, futbols, velo orientēšanās, orientēšanās, rogainings, ziemas peldēšana, kamanas suņu sports, ūdensslēpošana, vieglatlētika, hokejs, triatlons, kaitbords, SUP airēšana, kartings, minikāru sports.
 
Pasākuma organizatori izsaka pateicību atbalstītājiem, kuri visa gada garumā nodrošinājuši kvalitatīvu pasākumu norisi: "Ādažu meistara alus" un personīgi Marekam Joniškānam; "Miķeļa alus darītava" un personīgi Didzim Ozoliņam; "Pupumaiss" un personīgi Zigurdam Sakovičam; "Velodoms" un personīgi Sarmim Ozoliņam; "Muesli GRACI"; "White Glo" un personīgi Edgaram Brazdauskim; "Bio Lat" un personīgi Uģim Klētniekam, kā arī Jānim Innusam, Ainim Kreilim un Jānim Eduardam Ozoliņam.
 
 Share on Facebook Tweet