Drukāt

“Nūjo Carnikava” domubiedri Latvijas jubileju 18. novembrī nosvin patriotiskā nūjošanas pārgājienā

.

Visi 800Valsts svētkus var svinēt dažādi, un "Nūjo Carnikava" dalībnieki un domubiedri Latvijas valsts jubileju sāka brīvā dabā ar veselīgu izkustēšanos un svētku pārsteigumiem pārgājiena dalībniekiem.
 
18. novembra rītā pulcējāmies pie ieejas mežā netālu no Carnikavas promenādes. Visi bija īpaši padomājuši par patriotiskiem motīviem savā ietērpā: sarkanbaltsarkanais karodziņš kādai meitenei bija uzzīmēts uz vaiga, citiem tas rotāja šallītes, cepures, virsjakas, Latvijas krāsas spraucas ārā no mugursomas, bet sporta apavos bija ieautas tautiskas zeķes.
 
Vai zināt, kā iespējams pāris stundās apceļot dzimto zemi – startējot Krāslavā, nobaudot šmakovku Terehovā, nogaršojot Vidzemes mežu un lauku labumus, fotografējoties ar lielo karogu un Carnikavas nēģiem, klausoties Rīgas torņu gaiļu cukursaldajās balsīs, peldoties Kolkasragā, degustējot kūpinātu zivi lībiešu krastā Ovīšos, baudot medījumus Kurzemē, pie Liepājas cienājoties ar svaigi ceptiem sklandraušiem, Zemgalē ēdot salinātu rudzu maizi un Skaistkalnē pie Lietuvas robežas laužot pa gabaliņam kaimiņu nacionālo kūku šakoti?
 
"Brīnumzemē" Carnikavā tas patiešām ir īstenojams, ja dodas patriotiskajā nūjošanas brančā jeb vēlbrokastīs, kad nesteidzīgi iesāktā rīta maltīte, kas mijas ar pārgājiena posmiem, iestiepjas tālu dienā, kura pavadīta lieliskā omā un gaišā un sirsnīgā kompānijā. Kāda nūjotāja atzīst, ka "Nūjo Carnikava" ir viņas otrā ģimene, un par godu Latvijas valsts 101. jubilejai 22 nūjotāju "dižģimene" tepat Piejūras dabas parkā novadā 10 km garajā nūjošanas pārgājienā izgāja trasi, kas līdzinās Latvijas kontūrai.
 
Gājiena noslēgumā Novadpētniecības centrā jaunajos Cēlājos pie Gaujas mūs silti uzņēma vēsturniece Maija Sarkane. Tur pie skaisti klātā svētku galda baudījām īpašo desertu nacionālajās krāsās – rupjmaizes kārtojums ar dzērvenēm, kuram trīs litrus saldā krējuma jau iepriekšējā vakarā bija sakūlusi nūjotāja Liene Smilga.
 
Pārgājienu plānoja, izloloja un vadīja novadniece Dace Freimane, sagatavošanas posmā iesaistot arī savu ģimeni. Paldies ikvienam, kurš ar savu siltumu un gaišajām domām, vārdiem un darbiem piedalījās, lai taptu šie svētki, bet īpašs paldies mūsu nūjošanas instruktorei Gundegai Ulmei, kura mūs iedvesmo kustībām un veselīgam dzīvesveidam!
 
Pasākuma organizatore un nūjotāja Inese Austruma
Vairāk foto ŠEIT
 Share on Facebook Tweet