Drukāt

Carnikava Vidzemes reģiona futbola festivālā uzņēmusi 1000 jauno futbolistu

.

futbols-82960Šogad par viskarstāko futbols mēnesi sportiskā ziņā Carnikavas jaunajiem futbolistiem izvērties augusts. Īpaši svarīgs notikums bija Carnikavas stadionā pirmo reizi organizētais Vidzemes reģiona bērnu futbola festivāls piecu vecuma grupu futbolistiem.
 
Visu augustu Carnikavā savstarpēji sacentās 2008.–2012. gadā dzimušie sportisti, kuriem futbola treneri Ivars Zvirbulis un Gatis Zankovskis uz lieliski sagatavotā stadiona zālāja noorganizēja 92 komandām (ap 1000 bērnu) 200 maču norisi!
 
Visatraktīvāk un emocionālāk norisinājās 2011. un 2012.gadā dzimušo bērnu futbola festivāli, kad sacensības norisinājās vienlaikus uz četriem laukumiem, turklāt katrā vecuma grupā piedalījās pa 22 komandām. Neiztika arī bez nobrāzumiem, sasitumiem un asarām, tomēr pozitīvās emocijas ņēma virsroku, un bija neizsakāmi liels prieks vērot, kā bērni un viņu vecāki priecājās par gūtajiem vārtiem, izcīnītajām uzvarām un vienkārši labi nospēlētām epizodēm!
 
Šajās vecuma grupās labāk veicās Gata Zankovska trenētajai Carnikavas 2011. gada zēnu komandai, kurā izveidota futbola alianse kopā ar Ādažu un Upesciema bērniem, tādējādi spējot nokomplektēt pat divas komandas. Puiši 22 komandu konkurencē ieņēma 6. vietu, bet, steidzoties notikumiem pa priekšu, jāatzīmē, ka čempionāta nākamajā kārtā Siguldā tika izcīnīta uzvara un komanda Vidzemes reģiona kopvērtējumā ir pacēlusies uz 3. vietu, tikai par vienu punktu atpaliekot no otrās vietas.
 
Savukārt 2009.gadā dzimušie zēni, izmantojot sava laukuma priekšrocības, spēja izcīnīt 3. vietu starp 17 komandām un kopvērtējumā pacelties uz 4. vietu.
 
Teicams starts ir padevies Ivara Zvirbuļa trenētajiem desmitgadīgajiem carnikaviešiem (2010. dzimšanas gads), kuri divos festivālos pēc kārtas pārliecinoši ir palikuši nepārspēti un, protams, arī kopvērtējumā 17 komandu konkurencē šobrīd dominē Vidzemes reģionā.
 
Tomēr tagad vēl priekšā ir divi futbola festivāli – Valmierā un Cēsīs – un pirmo vietu noturēt vienmēr ir ļoti sarežģīti. Taču puiši turpina nopietni trenēties un gatavoties turpmākajiem mačiem, lai pierādītu, ka ar Carnikavas komandu vienmēr ir jārēķinās kā ar nopietnu pretinieku.
 
Katrā no šīm vecuma grupām vēl atlikuši divi futbola festivāli, kuros atkal pulcēsies visas Vidzemes reģiona komandas, un tad jau varēs rēķināt punktus un vietas, kā arī noslēgt vasaras sezonu.
 
I. Zvirbulis
 Share on Facebook Tweet