Drukāt

Nūjošanas festivālā lutina rudenīgā daba un saule

.

Rudens nujosana-5073Kad Carnikavā notiek tradicionālais Rudens nūjošanas festivāls, diena allaž ir rudenīgi skaista. 
 

Nūjotājus arī šogad uzņēma Carnikavas Novadpētniecības centrs, un pēc iesildīšanās dalībnieki, izvērtējot savas spējas un vēlmes, varēja doties 6 km vai 12 km trasēs.  Tradicionālais Carnikavas rudens nūjošanas festivāls šoreiz pulcēja aptuveni 70 nūjošanas entuziastu. Šoreiz nūjotāju saietā piedalījās carnikavieši, tuvi un tālāki kaimiņi no Ādažiem, Siguldas, Rīgas, Cēsīm un Mazsalacas.

Laikapstākļi pasākuma dalībniekus šoreiz īpaši lutināja. Pēc kopīgas iesildīšanās pieaugušie nūjošanas sporta speciālistes Gundegas Ulmes vadībā devās distancē Piejūras dabas parkā.

Maršruts tradicionāli veda līdz jūrai un turpinājumā līkumoja pa dabas parka "Piejūra" platākām un šaurākām takām. Atpakaļceļš veda gar jūru, un daži nūjotāji izmantoja izdevību jūrā izpeldēties. Tā kā nūjotāju saiets norit bez sacensību elementiem, katrs savu distanci pieveica atbilstoši spējām un noskaņojumam. Noslēgumā visi satikās pie Novadpētniecības centra, kur visi dalībnieki, ievērojot nepieciešamos drošības pasākumus, varēja ieturēties ar veselīgo un spēcinošo ātro maltīti, ko piedāvāja pasākuma atbalstītājs "Musli Graci".

Pēc pusdienām notika nūjotājiem noderīgu balvu izloze, kurā piedalījās visi pasākuma dalībnieki, kas reģistrējās pasākumam. Balvas dalībniekiem dāvāja ilggadējie atbalstītāji "Silvanols" un "Taku sports", kā arī Carnikavas novada pašvaldība, un šogad pirmo reizi savu balvu – daudzfunkcionālu šalli – pasniedza aktīvās nūjotāju kopienas "Nūjo Carnikava" dāmas, kas šoziem radījušas savu sporta tērpu dizainu ar piejūras mežu un dabas motīviem.

Carnikavā jau tradicionāli pavasaros un rudeņos norisinās nūjošanas saieti, kuros piedalās nūjotāji no visas Latvijas. Tie ir bez maksas, un dalībniekiem nav nepieciešama īpaša fiziskā sagatavotība. Galvenais ir piedalīties un sajust kustību prieku. Paldies visiem pasākuma organizatoriem un atbalstītājiem!

Informējam arī, ka šobrīd Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/046 "Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Carnikavas novadā" ir iespēja piedalīties nūjošanas nodarbībās bez maksas. Vairāk informācijas meklējiet ŠEIT un "Nūjo Carnikava" vietnē feisbukā https://www.facebook.com/nujocarnikava
 
 Share on Facebook Tweet