Drukāt

Carnikavieši sacenšas LFF Vidzemes zonas čempionātā bērnu futbola komandām

.

Futbolista mugursomaVidzemes reģionā ar vairākām sabraukuma kārtām atsākušies bērnu futbola turnīri, kuros startē arī Carnikavas mazie futbolisti. Plānots, ka katra vecuma komandām līdz pat oktobrim būs savā starpā jāsacenšas četras reizes – Ogrē, Carnikavā, Cēsīs un Valmierā.
 
Pirmās pēc piespiedu dīkstāves futbola festivālā Ogrē startēja 2010. gadā dzimušo zēnu komandas – U-10 vecuma grupa. Carnikava šajā vecumā ir pieteikta ar divām vienībām, lai visi 20 bērni, kas regulāri apmeklē treniņus varētu iegūt spēļu praksi un pieredzi, sacenšoties ar citu pilsētu futbolistiem.
 
Visas komandas pēc pagājušā gada reitinga ir sarindotas četrās grupās – A, B, C un D, pa četriem pieciem dalībniekiem katrā. Viena no mūsu komandām startēja A grupā, kurā dažādu klubu pārstāvji savā starpā cīnījās par 1.–5.vietu 18 komandu konkurencē. Savukārt otra komanda, kas pagājušajā gadā vēl nestartēja, šogad čempionātu sāka no D grupas, kas sadalīja 14.–18. vietu. Sacensību reglaments paredz, ka katras grupas komandas savā starpā izspēlē apļa turnīru un tās, kuras attiecīgajā grupā ieņem pirmās divas vietas, nākamajā sabraukuma turnīrā paceļas par vienu līmeni uz augšu. Savukārt komandas, kurām nav izdevies tik veiksmīgi nospēlēt un kas ieņem pēdējās divas vietas grupā, noslīd vienu līmeni zemāk. Tādējādi tiek nodrošināts, ka katrā no sabraukuma kārtām sacenšas spēku samēra ziņā līdzīgi sāncenši. Arī sākot čempionātu no zemākās, D grupas, līdz sezonas beigām ir iespēja pacelties uz augstāko līmeni vai tieši otrādi – nonākt lejasgalā.
 
A grupā Carnikavas puikas pirmajā spēlē tikās ar FK "Priekuļi". Kā jau pirmajā spēlē nereti gadās, iesākām nedaudz haotiski, tomēr diezgan ātri sakārtojām savstarpējo sadarbību un ar Vestarda Elsberga diviem precīziem raidījumiem guvām uzvaru 2:0.
 
Otrajā mačā pret FK "Valmiera" nespējām "uzlauzt" pretinieku aizsardzību, bet arī savus vārtus atstājām neskartus – 0:0.
 
Nākamā sacensība bija ar vēl vieniem grupas favorītiem – ""Real Pro" no Ikšķiles, kuri iepriekšējās spēlēs demonstrēja pārliecinošu komandas sadarbību un labas izspēles, gūstot vieglas uzvaras. Salīdzinājumā ar spēli pret valmieriešiem, carnikavieši jau no pirmās minūtes uzsāka intensīvu pretinieku presingošanu, kas diezgan ātri deva pozitīvu rezultātu, ar vārtu guvumu izceļoties Filipam Jankovskim. Uzteicami, ka pēc gūtā panākuma neapstājāmies un turpinājām aktīvi uzbrukt, kā arī labi darboties aizsardzībā, dzēšot pretinieku asos uzbrukumus. Skaistus vārtus ar galvu no stūra sitiena izspēles guva Henrijs Japiņš, kas mūsējiem deva vēl lielāku pārliecību par saviem spēkiem. Rezultātā uzvara 5:1 (F. Jankovskim un H. Japiņam pa 2 vārtiem, V. Elsbergam – 1).
 
Pēdējā spēlē Carnikavas komanda nodemonstrēja labu sadarbību, interesantas izspēles un individuālās prasmes, sāncenšiem no Valmieras "Gaujas" nedodot ne mazāko cerību vērst rezultātu par labu sev. Skanot tiesneša svilpes fināla signālam, izcīnīta uzvara ar 5:0 (F. Jankovskim un H. Japiņam pa 2 vārtiem, V. Elsbergam – 1), kā arī izcīnīta 1. vieta spēcīgākajā A grupā.
 
Arī otra komanda labi startēja, ieņemot D grupā 2. vietu un nodrošināt tiesības nākamajā kārtā jau spēlēt vienu grupu augstāk. Spēļu rezultāti: 4:1 ar Ropažu "Valor" (Vilhelms Meļķis – 3, "Valor" spēlētāja autogols), 2:4 ar FK "Auda" (Tomass Gudermanis, V. Meļķis), 5:1 ar FK "Priekuļi" (Reinis Sūna un V. Meļķis pa 2, Raivo Lavendels – 1).
 
Turnīrā piedalījās: Tomass Gudermanis, Vilhelms Meļķis, Kristers Purmalis, Filips Jankovskis, Henrijs Japiņš, Kristaps Klaucāns, Ričards Mucenieks, Aleksandrs Līdums, Vestards Elsbergs, Kārlis Kehris, Edgars Galenieks, Ēriks Veldre, Emīls Zonne, Lauris Ludboržs, Raivo Lavendels, Reinis Sūna.
 
2009. gadā dzimušie Carnikavas jaunie futbolisti savu sezonu sāka 31. jūlijā – arī ar komandu sabraukumu Ogrē.
 
Pēc ilgstošiem lietiem laukuma segums bija vienās peļķēs, tomēr organizatori pēc stundu ilgām pārdomām nolēma sacensības neatcelt. Pa to laiku ūdens paspēja nedaudz uzsūkties.
 
Pirmajā spēlē carnikavieši tikās ar mājiniekiem FK "Ogre". Mūsējie jau no pašas pirmās bumbas izspēles pārņēma tās kontroli un, labi aizvadot visas 20 minūtes, tika gūta uzvara ar 4:1 (Emīls Galenieks, Aleksandrs Mališevs, V. Elsbergs, H. Japiņš pa vieniem gūtiem vārtiem).
 
Otrajā sacensībā pretī stājās rīdzinieki – FK "Futbola Parks". Carnikavieši pēc pirmās uzvaras nespēja noskaņoties nopietnai cīņai un jau pirmajās 10 minūtēs nonāca iedzinējos ar 0:3. Tomēr komanda saņēmās un pēc V. Elsberga lieliskiem diviem tālšāvieniem panāca 2:3, kas vēl deva cerību panākt kaut vai neizšķirtu. Izveidojot vēl pāris labas vārtu gūšanas iespējas, cernikaviešiem tomēr pietrūka laika un rezultāts nemainījās.
 
Trešais pretinieks bija pagājušā gada labākā Vidzemes reģiona šī vecuma komanda "Real Pro". Spēlē mūsējie parādīja kaujiniecisku raksturu un līdz pēdējai minūtei rezultāts uz tablo vēstīja 1:1. Tomēr 30 sekundes līdz finišam pēc viena no pretinieku centrējumiem neveiksmīgs rikošets atlēca no mūsu aizsarga kājas, un Ikšķile varēja gavilēt – gūta uzvara 2:1 ar veiksmes palīdzību.
 
Arī pēdējo spēli pret FK "Valmiera" mūsējie sāka ļoti labi. Noķerot valmieriešus uz diviem ātriem uzbrukumiem, lieliski uzbrukuma smailē nospēlēja Aleksandrs Mališevs un Emīls Galenieks. Emīlam gūstot divus vārtus, carnikavieši izvirzījās vadībā. No šī brīža sākās īsts trilleris – "Valmiera" krietni paātrināja spēli, bet mūsējie aizsardzībā vairs netika līdzi un vārtu gūšanas momenti mūsu laukuma pusē veidojās viens pēc otra. Vairākas reizes glāba vārtu stabs un aizsargu pašaizliedzība, tomēr spēki bija izsīkuši – sākām arvien vairāk spiesties pie saviem vārtiem, par ko samaksājām ar zaudētiem trim vārtiem, vienus no tiem ielaižot pēdējā minūtē.
 
Kopvērtējumā carnikavieši palika 4. vietā, kas nav peļams rezultāts. Turklāt jāuzsver, ka pagājušajā sezonā pret Ikšķili un Valmieru spēles tika zaudētas bez ierunām. Šis turnīrs parādīja, ka Carnikavas komanda ir augusi meistarībā un ar mums jārēķinās jebkuram pretiniekam!
 
Turnīrā piedalījās: Emīls Galenieks, Ričards Rauga, Jurijs Siņakovs, Aleksandrs Mališevs, Filips Jankovskis, Henrijs Japiņš, Ričards Mucenieks, Vestards Elsbergs, Kārlis Kehris.
 
I. Zvirbulis
 Share on Facebook Tweet