Drukāt

Carnikavas novada XI meistarsacīkstēs zolītē ceļojošo kausu izcīna Reinis Kalnbērziņš

.

Zole230. jūlijā Carnikavas tautas namā "Ozolaine" lieliskā gaisotnē un spraigā sacensību atmosfērā norisinājās Carnikavas novada XI meistarsacīkšu zolītē pēdējais – 5. posms, kā arī tika apkopoti rezultāti, lai noskaidrotu labāko sešinieku kopvērtējumā un ceļojošā kausa ieguvēju.
 
Noslēdzošajā posmā piedalījās 20 dalībnieku, tikai kungi. Līdzīgi kā citos posmos, tas norisinājās trīs kārtās, un katrā kārtā tika izspēlēts paredzētais partiju skaits – 20 partijas ar laika ierobežojumu katrai kārtai 50 min. Piektajā posmā izspēlētas 300 partijas, no tām 11 dalībnieki pieteica 14 zoles partijas un 13 gadījumos jeb 93% gadījumu tās tika izspēlētas lielajam uzvarot, savukārt 1 gadījumā – zaudējot.
 
Piektajā posmā līderu trijnieks bija:
1.vieta – Juris Kūla,
2.vieta – Andrejs Vīķis,
3.vieta – Sergejs Šadrins.
 
Posma aktīvākie zolmaņi: Māris Sproģis un Māris Sindrūns – abi ar divām uzvarētām zolēm un nevienu zaudētu zoli.
 
Visu piecu posmu kopvērtējumā tika noteikts līderu sešinieks, un par ceļojošā kausa ieguvēju kļuva Reinis Kalnbērziņš. 2.vietā – Māris Paklons, 3. – Andrejs Vīķis, 4. – Juris Kūla, 5. – Sandis Klauseks, 6. – Andris Iesalnieks.
 
Kopvērtējumā aktīvākie zolmaņi ir Andrejs Vīķis un Māris Sindrūns abi ar piecām uzvarētām zolēm un nevienu zaudētu zoli.
 
Paldies visiem turnīra dalībniekiem par aktīvu Carnikavas novada XI meistarsacīkšu zolītē ceļojošā kausa izcīņas 5.posmu izspēles sēriju, kā arī uz tikšanos nākošā gada meistarsacīkstēs zolītē!
 
M. Plēsums /Zolmaniem.lv/, turnīra galvenais tiesnesis
 Share on Facebook Tweet