Drukāt

FOTO: Zvejnieksvētki aizvadīti ar plašu sporta programmu

.

Zvejnieksvetki 2017Arī šos Zvejnieksvētkus Carnikavā esam aizvadījuši ar dažādām sporta aktivitātēm, ko svētku viesiem piedāvāja Carnikavas sporta centrs. Trešo gadu pēc kārtas norisinājās Spēkavīru sacensības, kurās dalībnieki demonstrēja muskuļus tādās disciplīnās kā zivju turēšanā krustā, pievilkšanās pie stieņa, smagumu celšanā, roku saliekšanā – iztaisnošanā balstā līdztekās un svara bumbu celšanā.
 
Zivju turēšanā krustā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Juris Dombrovskis, kurš aiz sevis atstāja Mareku Popi un Jāni Jermacānu.
 
Pievilkšanās pie stieņa cīņa bija ļoti spraiga. Un pirmo reizi sacensību vēsturē 1. vietu dala divi dalībnieki – Juris Dombrovskis un Jānis Jurgelevičs, kuri pievilkās 19 reizes. 2. vietu izcīnīja Vadims Rožko (16 reizes), bet trešais palika mūsu džudo pārstāvis Mareks Markāns (15 reizes). Rožko ģimene tika pārstāvēta vēl ar vienu dalībnieku – mazā Anna Rožko pievilkās veselas 12 (!) reizes, par ko viņa ieguva pasākuma specbalvu.
 
Smaguma celšanā uzvarēja Guntars Brauns, aiz sevis atstājot Jāni Jurgelēviču un Daili Gubātu.
 
Roku saliekšanā – iztaisnošanā balstā līdztekās dominēja un visu goda pjedestālu aizņēma Jāņi. Pārliecinoši triumfēja Jānis Jurgelēvičs, 2.vietā – Jānis Jermacāns, bet 3. vietā – Jānis Dombrovskis.
 
Svara bumbu celšanā (24 kg) uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Guntars Brauns, kurš svara bumbu pacēla 120 reizes, aiz sevis atstājot Gati Rumbu (105 reizes) un Mareku Popi (64 reizes).
 
Šogad norisinājās arī Zvejnieksvētku lielā spēkavīru stafete, kuras dalībniekiem bija jāveļ lielā traktora riepa, muca, kā arī mērķī jāmet ar smiltīm pilni maisi. Šajā stafetē piedalījās divas komandas – jau 2016. gadā šajā disciplīnā startējušie Dailis Gubāts, Mareks Pope, Judīte Pope un Jānis Spoģis palika 2. vietā, savukārt spēcīgākie un ātrākie izrādījās Guntis Orlovskis, Krišjānis Grigalinovičs, Ilze Skujiņa un Maiks.
 
Tikmēr uz Gaujas norisinājās īsteno zvejnieku visvairāk gaidītākās sacensības – airēšana ar vēsturisko zvejnieku laivu. Jau atkal 1. vietu izcīnīja Artūrs Jakobsons un Elīna Klindžāne, 2. vieta Harijam Lūsim un Kristīnei Esterei Lūsei, bet 3. vietā ierindojās rīdzinieki Ronalds Grikke un Ilona Grikke, ļoti sīvā cīņā (par vienu sekundi) apsteidzot carnikaviešus Mārtiņu Lūsi un Eviju Vītolu Lūsi.
 
Kamēr vecāki piedalījās dažādās sporta aktivitātēs, bērni ar prieku izmēģināja spēkus „Jautrajās stafetēs ģimenēm”, kur notika skrējiens maisā, futbola bumbas driblēšana starp konusiem un tenisa bumbiņu mešana spainī.
 
Zvejnieksvētku sporta programmu noslēdza SUP airēšanas sacensības, kur dalībnieki sacentās gan Tautas, gan Sporta klasēs. Tautas klasē no carnikaviešiem uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Sarmis Ozoliņš, kurš finišā burtiski par pāris centimetriem apsteidza Raimondu Deģi, 3. vietā ierindoās Juris Markvarts.
 
Sporta klasē trīs dalībnieku  konkurencē uzvarēja Raimonds Deģis, 2. vietu ieguva Gints Pizāns, bet 3. vietu – Juris Markvarts, kurš līdz pat distances pēdējiem metriem bija līderis, bet diemžēl beigās piedzīvoja kritienu.
 
Paldies visiem sacensību dalībniekiem par dalību un tiesnešiem – par darbu. Uz tikšanos Nēģu svētkos, kad notiks pludmales volejbola, strītbola un zolītes turnīrs!
 
 Share on Facebook Tweet