Drukāt

Carnikavas makšķerēšanas sacensībās uzvar Sandis Stikāns

.

Makseresana 20178. un 9. jūlijā Gaujas krastā pie Novadpētniecības centra norisinājās Carnikavas Makšķerēšanas skolas (CMS) rīkotās ikgadējās sacensības "CMS Feeder kauss 2017", kas jau tradicionāli notiek Zvejnieku svētku ietvaros. Pavisam sacensībās piedalījās 32 dalībnieki.
 
Jau pirmie rezultāti vēstīja, ka varētu tikt sagaidīts arī kāds liels loms – kamēr daudzi makšķernieki varēja sacensties par to, kam būs vairāk "galvu", nomakšķerējot 100 –400 g smagus pličus vai līdz 600 g smagus brekšus, CMS pārstāvis Māris Rasmanis jau no pirmā metiena izvilka 1,705 kg breksi. Vēlāk sacensību dalībnieku lomus papildināja arī 800 – 1300 g smagi brekši, un rezultātā sacensību pirmajā dienā savās zonās uzvarēja tie, kuri mācēja "noturēt" zivi. A zonā pirmajā dienā uzvarēja Garifs Bogdanovs ar 5,210 kg lomu, B zonā – Sandis Stikāns ar 8,615 kg, C zonā – Andžs Daugavietis ar 8,145 kg. Kopā sacensību pirmajā dienā piecu stundu laikā visās trijās zonās tika nomakšķerēti 65,920 kg zivju.
 
Otrajā dienā izloze B zonā saveda kopā visus trīs pirmās dienas uzvarētājus, un tas solīja interesantu cīņu par uzvaru sacensībās. Šajā zonā konkurenci līderiem radīja triju iepriekšējo gadu sacensību uzvarētājs Jānis Muciņš, kā arī Arnis Blankenfelds –Blankfelds no CMS. Kopumā labi ķērās dažādu sugu zivis, turklāt ne tās mazākās, tāpēc visu dalībnieku kopējais loms bija par 20 kg lielāks nekā iepriekšējā dienā – 85,365 kg.
 
A zonā otrajā sacensību dienā uzvarēja Edgars Špels ar 7,230 kg lomu, B zonā – Sandis Stikāns ar 8,655 kg, bet C zonā negaidīti par uzvarētāju kļuva Maksims Beļakovs, kurš bija nomakšķerējis 5,145 kg zivju.
 
"CMS Feeder kausa 2017" uzvarētājus noteica, apkopojot abu dienu rezultātus, un tika noskaidroti arī citu balvu ieguvēji. Šogad CMS balvu sacensību vecākajam dalībniekam saņēma 74 gadus vecais Boriss Cibuļskis, kurš arī sasniedza labu rezultātu, iegūstot 10 punktus un kopvērtējumā dalītu 11./12. vietu. Katru gadu sacensībās piedalās dāmas, ko mēs vienmēr novērtējam, un šogad apbalvojām Natāliju Bezzubovu (15 punkti kopvērtējumā).
 
CMS rīkotajās makšķerēšanas sacensībās šogad ieviesta jauna tradīcija apbalvot desmit labākos: 10. vieta (9 punkti) – Jurim Āboliņam, 9. vieta (9 p.) – Mārim Rasmanim, 8. vieta (8 p.) – Maksimam Beļakovam, 7. vieta (7 p.) – Sergejam Grečenkovam, 6. vieta (6 p.) – Garifam Bogdanovam, 5. vieta (5 p.) – Edgaram Špelam, 4. vieta (4 p.) – Filipam Savkinam. Sacensību laureātu trio: 3. vieta (4 p.) – Arnim Blankenfeldam –Blankfeldam (CMS komanda), 2. vieta (4 p.) – Andžam Daugavietim, 1. vieta – Sandim Stikānam (CMS komanda).
 
Balvu CMS un SIA "Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru" izveidotajā nominācijā par smagāko lomu ieguva sacensību kopvērtējuma uzvarētājs S.Stikāns. Nominācijā "Lielākā Zivs" balvu par 1,705 kg smago breksi ieguva Māris Rasmanis. Esam priecīgi un gandarīti, ka jau ceturto gadu sacensībās uzvar CMS pārstāvis.
 
Paldies par atbalstu sacensību sarīkošanā: SIA „Vikotrans" un Sergejam Novikovam, makšķerēšanas veikalam Jelgavā "OK Cope" un Krišjānim Lisovskim, restorānam "Alus Arsenāls" un Ērikam Karnilovičam, SIA "Piebalgas Alus" un Oskaram Liepiņam, SIA "Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs" un Miķelim Peisniekam, SIA „Leste" un Aldonim Lūkinam, makšķernieku un vēžotāju portālam Parcopi.lv un Aigaram Garajam, žurnālam "Copes Lietas" un Initai Naglei. Īpašs paldies tiesnešiem Borisam Sīlim un Rolandam Lapičam!
 
 
Carnikavas Makšķerēšanas skola
 Share on Facebook Tweet