Drukāt

Aizvadīts Latvijas čempionāts vieglatlētikas krosā

.

RudensZibensKross Ad 2017 18615.oktobrī Carnikavas slēpošanas un aktīvās atpūtas centrā “Zibeņi” ceturto gadu pēc kārtas tika aizvadīts Carnikavas sporta centra un Latvijas vieglatlētikas savienības rīkotais Latvijas čempionāts un arī Carnikavas rudens kross. Uz starta līnijas stājās 428 skrējēji no visas Latvijas.

Šajās sacensībās elites grupā sacentās Latvijas spēcīgākie vieglatlēti, orientieristi  slēpotāji un citu sporta veidu pārstāvji, kuri  cīnījās par ceļazīmi uz Eiropas čempionātu krosā. Sieviešu konkurencē iespēju startēt Eiropas čempionātā izcīnīja Guna Ģērmaņe (olimpieša, carnikavieša Jura Ģērmaņa brāļa sieva). Vīru konkurencē elites grupā pirmā vieta šogad Dmitrijam Jurkevičam no Daugavpils, kurš aiz sevis atstāja Latvijas labāko slēpotāju Induli Bikši no Madonas. Labākais carnikavietis bija Guntis Māliņš, kurš šajā distancē palika 5.vietā.
Vairāki carnikavieši nenobijās no spēcīgās sporta skolu pārstāvju un absolventu  konkurences, braši cīnījās ar viņiem un kāpa arī uz goda pjedestāla. S4 grupā uzvarēja Mia Jasmine Kļavniece, bet V4 grupā 2.vietu izcīnīja Daniels Žagata, bet Patriks Bundzis ierindojās 3.vietā. Kate Lejiņa izcīnīja uzvaru S6 grupā, bet Elza Vītola šajā grupā ierindojās 3.vietā. Elīza Anna Solovjova izcīnīja 2.vietu S8 grupā, Madara Kļavniece palika 2.vietā S12 grupā, bet Kristeram Apelam V12 grupā tikai nedaudz pietrūka līdz 3.vietai.
Uzvaras savās grupās izcīnīja Brigita deKopē (S70) un Ināra Lūse (S50). Vēl godalgotas vietas arī Jānim Lūsim 2.vieta (V70), Dailim Gubātam 2.vieta (100kg+), Vilnim Liepiņam 2.vieta (V60), Ieva Taborei 2.vieta (S40), Marinai žagatai 3.vieta (S-Tauta).
Arī pārējiem carnikaviešiem ļoti labi rezultāti, lai gan šoreiz nedaudz pietrūka līdz godalgām – 4.vietas izcīnīja Artūrs Liepa (V16), Alvis Reinbergs (V-Tauta), Māris Liepa (V40), Iveta Hāgena (S30). Savukārt 5.vietā palika Edvīns Krūms (V-Tauta), Arvils Andersons (V50), Sandra Krūma (S-Tauta).
Carnikavas sporta centrs saka vislielāko paldies visiem, kas bija iesaistīti šo gada lielāko novada sacensību organizēšanā: Carnikavas novada domei, Carnikavas komunālservisam, Carnikavas pašvaldības policijai, Ilzei Tjarvei! Paldies Jānim Innusam, Sarmim Ozoliņam un trašu tiesnešiem par kvalitatīvu trašu sagatavošanu.
Paldies visu dalībnieku vārdā sakām sacensību sponsoriem –Rāmkalni, Bioderma, Joma, Port Hotel, Ādažu alus, Bandana.lv.

REZULTĀTI šeit
FOTOGALERIJA bērnu distancēm šeit
FOTOGALERIJA jauniešu, pieaugušo distancēm šeit
 Share on Facebook Tweet