Drukāt

„Piejūras nūjotāju klubs” iekaro skaistākās Spānijas virsotnes

.

MaljorkaLaikā, kad Latvijā pavasara vēstneši vēl tikai sāk mosties, Carnikavas sporta biedrība „Piejūras nūjotāju klubs” devās uz saulaino Spānijas salu Maljorku, lai nedēļas laikā iepazītu skaistākās vietas uz salas ejot kājām vai nūjojot.
„Piejūras nūjotāju klubs” šādus sporta ceļojumus vai, pareizāk sakot, sporta nometnes uz Maljorku organizē divas reizes gadā – aprīlī un oktobrī. Tādēļ arī šis pavasaris nebija izņēmums. 17.aprīļa rītā piecpadsmit motivētas dāmas devās ceļā, lai turpmāko nedēļu veltītu tikai sev – sportojot, pareizi ēdot un atpūšoties no ikdienas rūpēm. Katrs rīts Maljorkā sākās ar rīta rosmes nūjošanas apli 15 km garumā un peldi dzestrajā, tirkīza krāsas Vidusjūrā. Pēcpusdienās braucām uz salas skaistākajām vietām, kuras atkal izbaudījām ejot kājām vai nūjojot.
Kad savi spēki un komforta zonas robežas jau bija apzinātas, sākās interesantākais un, reizē arī, grūtākais piedzīvojums visā ceļojuma laikā – devāmies iekarot divas no Maljorkas skaistākajām virsotnēm. Vispirms tā bija Formentoras bāka, kuru sasniegt var ejot pa apļveida serpentīnu 12 km garumā. Ceļā devāmies agri no rīta, kad rīta dzestrums, lieliska dabas ainava visapkārt un kalnu kaziņas ir mūsu sabiedrotie. Brīžiem sajūtas pavisam episkas, jo atrodies mākonī, un tikko redzēto Vidusjūru vairs nemaz neredz. Visapkārt dūmaka, kaut kur tālumā šķindoši zvaniņi un meiteņu sajūsmas saucieni. Salas ziemeļu augstāko virsotni sasniedzam pēc nepilnām divām stundām. Tikmēr Spānijas saule un daudzie velosportisti arī ir jau pamodušies. Šie tad arī ir mūsu „sabiedrotie” atpakaļceļā. Saule kalnos pamatīgi cepina, tādēļ iet paliek arvien grūtāk. Toties riteņbraucēji, kuri Maljorkā aizvada savas pirmssezonas treniņnometnes, uzmundrina gan mūs, gan paši sevi. Jo tas arī viņiem ir pamatīgs pārbaudījums. Nospriežam, ka ar kājām tomēr ir krietni vieglāk kā ar velo… bet katram jau savi mērķi un ambīcijas.
Sporta ceļojuma „saldais ēdiens” tiek pietaupīts uz priekšpēdējo dienu, kad dodamies uz paradīzes pludmali. Diemžēl, veselības sarežģījumi viesnīcā liek palikt divām no mūsu komandas. Bet pārējās dodas ceļā. Ceļš uz salas skaistāko pludmali mūs ved pa serpentīnu - vispirms 2,5 km tikai uz augšu, tad kalnu pāreja, pēc kā 10 km tikai uz leju. Ir agrs rīts, dzestrais kalnu gaiss ir atspirdzinošs un pašsajūta lieliska. Pēc pirmajiem km mūsu grupiņa pamazām sadalās mazākās grupiņās, jo katrai tomēr ir savs iešanas temps, kurā ir jāturas, lai viss maršruts sekmīgi tiktu veikts. Atbalss šajos kalnos strādā izcili, tādēļ priekšā esošās ļoti labi var dzirdēt kā jūtas aizmugurē esošās gājējas, pat ja atrāviens ir vairāki kilometri. Jūsmojot par visapkārt esošo kalnu ainavu, nemanot esam tikušas līdz gājiena galamērķim – paradīzes pludmalei. Šī ir vieta, kur Tu, cilvēks, sajūties pavisam maziņš un niecīgs. Jo visapkārt klintis, starp kurām noslēpusies pavisam maza pludmalīte. Jā, šī ir paradīze zemes virsū! Pēc fotosesijas, atpūtas un rīta kafijas, atkal pošamies uz iešanu. Jo priekšā vēl viss atpakaļceļš, tikai otrādāk – vispirms 10 km tikai pa serpentīnu uz augšu, tad kalnu pāreja un 2 km tikai pa kalnu uz leju. Karstums un slodze ir liela. Šķiet, ka strādā muskuļi, par kuru esamību līdz šim pat nezinājām. Kad kalnu pārejā esošajā kafejnīcā izdzeram aukstu coca-colas bundžu, atgriežas „otrā elpa”, kas dažai no mums pat pēdējos kilometrus ļauj noskriet. Finišā gandarījums ir milzīgs. Ne tik daudz par redzēto, kā par sevi pašu – jā, es to izdarīju!
Kopumā nedēļas laikā Maljorkā tika „nostaigāti” 141 km izbaudot skaistākās vietas uz šīs salas. Tas mums deva iespēju ne tikai aizbēgt no ikdienas rutīnas, bet labi sagatavoties arī Latvijas vasaras sezonai. Desmitiem reižu izgājām no savas komforta zonas, cīnījāmies ar savu „es to nevarēšu” un uzvarējām šīs cīņas. Tādēļ gandarījums atgriežoties mājās ir milzīgs!
Ja arī Tu vēlies nodarboties ar fitnesa līmeņa nūjošanu Carnikavā un doties kopā ar mums neaizmirstamos piedzīvojumos, pievienojies!
Par biedrību „Piejūras nūjotāju klubs”:
Biedrība ir dibināta 2017.gada jūnijā un tās mērķis ir atbalstīt un veicināt fitnesa līmeņa nūjošanas popularizēšanu un attīstību Carnikavas novadā, tā apkārtnē un Latvijā kopumā. Ar biedrības darbību un biedru labu piemēru, veicināt arī plašākas sabiedrības aktīvu, veselīgu un pilnvērtīgu brīvā laika pavadīšanu. Minēto mērķu sasniegšanai biedrība organizē nūjošanas pārgājienus, koptreniņus un nūjošanas nometnes gan Latvijā (Carnikavā), gan Maljorkā (Spānijā).
 Share on Facebook Tweet