Drukāt

FOTO: Carnikavas pavasara velobrauciens aizvadīts vasarīgi karsti

.

Pavasaravelo2018-3496Zibeņu trasē 26. maijā tika dots starts jau tradicionālajam Carnikavas pavasara "Zibens riteņbraucienam 2018", kurā uz starta, neraugoties uz vasarīgi ļoti karsto dienu, stājās 157 dalībnieki no Rīgas, Ogres, Mārupes, Talsiem, Ādažiem, Cēsīm, Inciema, Ķekavas, Baldones, Jaunmārupes, Jūrmalas, Siguldas, Bauskas, Stendes, Vaiņodes, Saulkrastiem, Sējas, Jelgavas un protams arī Carnikavas.
 
Vispirms spēkiem mērojās vismazākie dalībnieki, un viņu vidū ļoti labi nostartēja carnikavieši. Uz pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Kate Lejiņa (S6) un Una Ločmele (S8). Pārējās grupās uzvarētāji bija no Rīgas un Ogres. Mazie carnikavieši braši cīnījās līdz galam, un 2. vietas savā grupā izcīnīja Patriks Bundzis (V4), Danija Gubāte (S8), Megija Gubāte (S8), un Krišjānis Lejiņš (V12). Savukārt 3. vietas ieguva Paula Elīza Žilinska (S4), Māris Trokšs (V4), Emīlija Bundze (S6), Laura Agejeva (S8) un Madara Anna Eglīte (S10).
 
Kuplākais dalībnieku skaits bija vīriešu tautas braucienā, kurā uzvarēju Talsu pārstāvis Matīss Bērziņš, aiz sevis atstājot divus rīdziniekus – Kristoferu Lembergu un Artūru Verzu. Labākais carnikavietis šajā braucienā bija Krišjānis Grigalinovičs, izcīnot 8. vietu. Sieviešu braucienā Tautas klasē uzvarētājas laurus ieguva Līga Actiņa no Rīgas, savukārt sudraba un bronzas godalgas ieguva carnikavietes Justīne Brūvere- Kaupe un Evija Lonerte.
 
XCO Elite un XCO Master smagās distances izaicinājumu šogad pieņēma 16 sportisti, tostarp piecas dāmas. Par absolūto uzvarētāju XCO olimpiskajā krosā kļuva Kārlis Baltacis, kurš 15,6 km garo un grūto V Elites XCO distanci veica 43 min 21 s. Savukārt Renāte Rodionova triumfēja S Elite XCO grupā. Viesturs Lejiņš V Master XCO grupā ieguva 4. vieu, bet V Elite XCO grupā 5. vietu izcīnīja Lauris Rodionovs.
 
Carnikavieši ļoti sekmīgi sacentās arī dažādās vecumu grupās – Lauma Klauža izcīnīja 1. vietu un Ingūna Brūvere 3. vietu S 40 grupā, Mārcis Jākabsons – 3. vietu V40 grupā un Sergejs Radionovs 2. vietu V50 grupā.
 
Liela konkurence šoreiz bija Supersmagajā klasē, kur uz starta stājās 10 dalībnieki. 8. vietu ieguva mūsējais Dailis Gubāts, 9. vieta – Patrikam Grīvam.
Liels paldies visiem dalībniekiem un sacensību atbalstītājiem: "Friesland Campina", "Port Hotel" un kafejnīcai "Ūdensroze", "Bioderma", "Velodoms", "Ādažu alus", kā arī trašu tiesnešiem.
 
 
E. Krūms
 Share on Facebook Tweet