Drukāt

Florbolisti mainīgu panākumu spēlē uzvar FBK “Baloži”

.

RACF plakats 12 11 gatavs12. novembrī Carnikavas florbolisti aizvadīja mājas spēli pret FBK "Baloži", kurā mainīgos panākumos izcīnīja uzvaru ar 12:10 (4:3;1:2;7:5).
 
Lai gan pirmajā trešdaļā Carnikavas florbolistiem bija liels pārsvars bumbas kontrolē, pretinieka vārtus nekādi neizdevās "atslēgt". Pirmā trešdaļa tika noslēgta ar minimālu pārsvaru 4:3.
Otrās trešdaļas scenārijs izvērtās gluži pretējs iecerei beidzot salauzt Baložu florbolistu pretestību un droši aizvadīt spēli līdz uzvarai: visas trešdaļas laikā tika gūti tikai vieni vārti un izniekoti vairāki vārtu gūšanas momenti, periodu noslēdzot ar 5:5. Tas, savukārt, sniedza papildu motivāciju un cerību pretiniekiem aizvest mājās no Carnikavas punktus.
 
Iespējams, skarbi vārdi ģērbtuvē pirms trešā perioda līdzēja. Šajā trešdaļā komanda "uguņoja", gūstot septiņus vārtus. Tiesa gan, ar "caurumiem" pašu aizsardzībā, jo zaudēti tika pieci vārti. Lēmums pie 9:9 nomainīt vārtsargs radīja vēlamo efektu – atlikušajā spēles nogriezni mūsu spēletaji noslēdza ar 3:1, saņemoties un realizējot savas vārtu gūšanas iespējas.
 
Komandas pārstāvis Normunds Rams atzīst, ka pēc spēles pirmajām minūtēm, kad carnikaviešiem bija milzīgs bumbas kontroles pārsvars, spēlētājiem bija grūti saņemties un "nolauzt" pretinieku, jo visi pirmie Baložu florbolistu gūtie vārti bija rikošeti, tāli, bet veiksmīgi metieni u.tml. Tāpēc carnikaviešiem vajadzēja atrast arvien jaunus spēkus un paņēmienus, lai ievirzītu spēli vēlamajā gultnē. Otrajā periodā mūsējie darbojās pārāk lēni un tika gūti tikai vieni vārti. Savukārt trešajā periodā koncentrējoties tika gūti septiņi vārti, vienlaikus skarbi vārdi jāsaka par spēlētāju atdevi aizsardzībā. Favorītu statuss jāapliecina laukumā – to der atcerēties.
 
Rezultatīvākie spēlētāji: Dēvids Osītis (3+4), Kristians Jānis Rinkevičs (2+1), Jēkabs Krists Vīmanis (2+1), Mārtiņš Neilands (2+1), Edvards Mucenieks (1+2), Ivo Videjus (1+2).
 Share on Facebook Tweet