Drukāt

Zemledus makšķernieki sadala CMS rīkotā “Ziemas kausa 2019” balvas

.

Makskeresana 8002. februārī Carnikavas novadā norisinājās tautas klases sacensības zemledus makšķerēšanā "Ziemas kauss 2019". Iepriekš jau tradicionāli sacensības norisinājās Dzirnezerā, bet šoreiz sacensību zona bija Mazais Dzirnezers un pussalas šaurums. Sacensības jau piekto gadu pēc kārtas organizē biedrība "Carnikavas makšķerēšanas skola" (CMS) sadarbībā ar Carnikavas novada domi un citiem atbalstītājiem.
 
Sacensībās, kurās piedalījās 50 dalībnieku, jaunākā dalībnieka titulu ieguva 11 gadu vecais Emīls Nils Eltermanis, kurš ar 0,760 kg lomu kopvērtējumā ierindojās 33. vietā. Savukārt vecākā dalībnieka nominācija pienācās Jurim Miķeļsonam (66 g.v.; 2,375 kg; 5. vieta). Kā allaž startēja arī dāmas, un šogad par titulu "Ms. Dzirnezera Nāra" cīnījās trīs daiļā dzimuma pārstāves. Veiksmīgākā izrādījās Santa Rozenlauka, kura ar 2,160 kg lomu izcīnīja 8. vietu. Pārējās dāmas daudz neatpalika no S. Rozenlaukas rezultāta, pārspējot daudzus rūdītus makšķerniekus. Nomināciju rekordists šajās sacensībās bija Agris Kaupers, kas ieguva balvas nominācijās: "Lielākais asaris" (0,495 kg), "Lielākā zivs", "Trīs lielākie asari" (0,995 kg), speciālbalvu no makšķerēšanas un vēžošanas portāla Parcopi.lv par piecām lielākajām noķertajām zivīm (kopā 1,335 kg) un speciālbalvu "Pieci gadi kopa ar CMS).
 
Lielākā ķīša nomakškerēšanā vislabāk veicās Pēterim Akelānam (0,130 kg), kurš ieguva par to balvu. Uz pirmo trijnieku pretendēja vismaz septiņi makšķernieki, un trešās vietas rezultātu no ceturtās šķīra vien 30 gramu. Par trešās vietas ieguvēju (2,460 kg loms) kļuva Roberts Locāns, otrā vieta Kasparam Bukovam (2,870 kg loms), bet uzvarēja Dāvis Lielmanis, kurš sacensībās izvilka 4,310 kg smagu lomu.
 
Biedrība "Carnikavas makšķerēšanas skola" (CMS) pateicas sacensību atbalstītājiem, bez kuriem šis pasākums nebūtu iespējams: SIA "Vikotrans", Fishingshop.lv, Carnikavas novada dome, uzņēmumiem "Mapei", "Alus Arsenāls", "Nero", "Volzanka", kā arī medijiem "Copes Lietas" un Parcopi.lv.
 
Visi sacensību rezultāti ŠEIT
 
E. Burģelis
 Share on Facebook Tweet