Drukāt

“SĀC” florbolisti ceturtdaļfināla sērijā izvirzās vadībā pret Cēsu “Lekrings-1”

.

SAC 02032019Nedēļas nogalē divas spēles Latvijas čempionāta florbolā vīriešiem 1. līgas ceturtdaļfinālā aizvadīja FBK "SĀC", Ādažos uzņemot Cēsu "Lekrings-1" komandu. Uzvarot abās spēlēs – ar 9:3 un 7:6 (pēcspēles metienos) – "SĀC" komanda sērijā līdz trīs uzvarām izvirzījusies vadībā ar 2:0.
 
Pirmajā spēlē cēsinieki izvirzījās vadībā pirmie, taču mājiniekiem vajadzēja tikai četras sekundes, lai rezultātu izlīdzinātu. Līdz perioda beigām FBK "SĀC" guva vēl divus vārtus, ieliekot pamatu uzvarai jau pirmajā periodā. Lai arī otrajā periodā cēsinieki samazināja vārtu starpību līdz minimumam, ejot pārtraukumā mājinieki atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Trešajā periodā Cēsu florbolistu pretestība tika salauzta un, gūstot četrus bezatbildes vārtus, FBK "SĀC" izcīnīja uzvaru ar 9:3.
 
Otrā spēle izvērtās dramatiska. Cēsinieki pirmajās sešās minūtēs sodīja mūsu florbolistus par neuzmanību un izvirzījās vadībā ar 2:0, parādot, ka uzvara astotdaļfinālā pār Kuldīgu (3. vieta pēc regulārā turnīra Rietumu divīzijā; Cēsu florbolistiem 6. vieta Austrumos) nav bijusi pārpratums. Otrajā periodā mājinieki iznāca laukumā ar apņemšanos labot kļūdas un pagriezt spēli sev par labu, un līdz perioda vidum izdevās izvirzīties vadībā 5:2. Šāds rezultāts "iemidzināja" mūsu florbolistus, un cēsinieki zibenīgi sodīja par kļūdām, izlīdzinot rezultātu. Trešā perioda sākumā mājinieki izpelnījās nevajadzīgu noraidījumu, kuru "Lekrings" florbolisti pārvērta vārtu guvumā. Tas radīja nelielu apjukumu mājinieku rindās. Lai arī spiediens uz cēsinieku vārtiem bija liels (metienu attiecība periodā 18:6), izlīdzināt rezultātu izdevās tikai četras minūtes līdz spēles beigām. Uzreiz pēc tam mājniekiem radās iespēja realizēt soda metienu, taču šoreiz "Lekrings" vārtsargs glāba komandu.
 
Pagarinājumā rezultāts nemainījās, un teju 100 klātesošajiem skatītāji varēja vērot florbola "saldo ēdienu" – soda metienu sēriju. Mājinieki realizēja trīs soda metienus, savukārt Cēsu florbolisti – tikai vienu. Nākamā spēle paredzēta 9. martā Cēsīs. Turam īkšķus!
 Share on Facebook Tweet