Drukāt

Carnikavietim Robertam Purmalim 9. vieta EČ pirmajā posmā kartingā

.

Purmalis 1 800No 4. līdz 7. aprīlim Itālijā, Adrijas "International Raceway" kartinga trasē, norisinājās pirmais Centrāleiropas čempionāta posms kartingā, kurā piedalījās arī Latvijas izlases kartinga braucēji. 
 
Carnikavas pamatskolas audzēknis Roberts Purmalis, kurš šogad startē "MRG Racing" autosporta komandas sastāvā, braucot ar komandas piešķirto sporta kartingu "Exprit", visu dienu sacensību rezultātu kopvērtējumā izcīnīja augsto 9. vieta 28 spēcīgāko Eiropas sporta kartinga braucēju konkurencē.
 
Sacensības tika aizvadītas gan saulainos laikapstākļos, gan lietū, un tas cīņas trasē padarīja vēl interesantākas un neparedzamākas. Jāpiebilst, ka Roberta pārstāvētajā kartinga klasē visi braucēji startēja ar organizētāju piešķirtiem vienādiem, noplombētiem dzinējiem, kuri tika izlozēti.
 
Diemžēl izlozētais dzinējs bija daudz "lēnāks" nekā lielākās daļas konkurentu izlozētie dzinēji, tāpēc nācās smagi pūlēties, lai taisnēs zaudēto ātrumu kompensētu trases līkumos. Slapjā trasē Roberts sasniedza trešo labāko apļa laiku, tažu superfinālā lietus mitējās, trase nožuva un dzinēja jaudas nepietika, lai cīnītos par godalgotām vietām. Brauciena laikā Roberta vadītais kartings vairākas reizes iekļuva sadursmē ar cita braucēja tehniku, kuru tad nācās vairākus desmitus metru vilkt aiz sevis, līdz izdevās bamperu no bampera atāķētu. Diemžēl pēc sadursmēm cīņa bija jāturpina no beigām. Jāpiebilst, ka tiesnešu palīdzība un palīdzība no malas sacensību laikā ir aizliegta.
 
Kopumā šajās sacensībās piedalījās 165 dalībnieki no Eiropas valstīm. Centrāleiropas čempionāta nākamais posms 28.-30. jūnijā norisināsies Slomčinas autosporta trasē Polijā.
 
Jaunais sportists pateicas visiem atbalstītājiem un sponsoriem, par iespēju nest Latvijas karogu Eiropas autosporta trasēs.
 
Andris Purmalis
 Share on Facebook Tweet