Drukāt

“Dog sport Carnikava” veiksmīgi noorganizējuši augsta līmeņa sacensības un veiksmīgi startējuši

.

60294118 2845824628793590 8047271856471801856 o11.-12. maijā Carnikavas novada sportisti veiksmīgi startēja biedrības "Dog sport Carnikava" rīkotajā IFSS (International Federation of Sleddog sports) Pasaules kausa posmā kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos, kas vienlaikus bija arī 2019. gada Latvijas atklātais čempionāts un Baltijas kausa pirmais posms.
 
Pasākums, kurās piedalījās 150 sportisti no septiņām valstīm – Somijas, Vācijas, Krievijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas – norisinājās Ādažu novada etnogrāfiskajā viesu nama «Gungas» apkārtnē. Sacensības nebija vieglas "Dog Sport Carnikava" komandas pārstāvjiem, jo bija ne vien jāpiedalās sacensībās un jāsasniedz augstvērtīgi rezultāti, bet arī pašiem jābūt organizatoru lomā. Tomēr komanda ir gandarīta par paveikto, jo valstu pārstāvji netaupīja atzinīgus vārdus par profesionālo organizāciju un lielisko atmosfēru.
 
Sportisti šajās sacīkstēs sacentās četrās disciplīnās – velokamanu klasē (četru suņu), skūteru klasē (divu un viena suņa), baikdžoringā (suns tandēmā ar riteņbraucēju) un kanikrosā (suns kopā ar skrējēju). Šajās četrās disciplīnās, ņemot vērā suņu šķirnes, tika izdalītas atsevišķi "Nordic" un "Open" klases, kā arī atsevišķās disciplīnās, ja bija pietiekošs dalībnieku skaits, atsevišķi vērtēja arī veterānu grupas.
 
Vairāki Carnikavas novada sportisti ieguva sacensību godalgas: Miķelim Liniņam 1.vieta bērnu kanikrosa jaunākā grupā (līdz 5 gadu vecumam); Arvim Liniņam 1.vieta bērnu kanikrosa grupā (8-10 g.v.); Annai Sakovičai 1.vieta bērnu kanikrosa grupā (5-7 g.v.); Raivo Kārkliņam 3.vieta bērnu kanikrosa jaunākā grupā (līdz 5 g.v.); Ingūnai Brūverei 3.vieta baikdžoringa kategorijā; Olīvijai Čaupalai bērnu kanikrosa grupā (5-7 g.v.) pietrūka tikai viena sekunde līdz godalgai.
 
E. Klindžāne
 Share on Facebook Tweet