Drukāt

Pavasara nūjošanas festivāls aizvadīts kopā ar LČ 2. posma nūjotājiem

.

Pavasara nujosana 2019-003025. maijā pie Carnikavas Novadpētniecības centra tika dots starts Carnikavas pavasara nūjošanas festivālam, kas vienlaikus bija arī Latvijas Čempionāta nūjošanā (LČN) 2. posms un viens no "Latvijas Veselības nedēļas 2019" pasākumiem.
 
Šoreiz pasākumā pulcējās aptuveni 130 nūjošanas entuziasti un sporta amatieri no Carnikavas novada, Ādažiem, Rīgas, Liepājas un pat tālās Aglonas. Šoreiz nūjošana notika ar laika kontroli un dalībnieki varēja mēroties spēkiem 5, 10 un 21 km distancēs cīņā par Latvijas čempiona nūjošanā titulu.
 
Carnikavas maršruts jau tradicionāli veda pa dabas parku "Piejūra" un gar jūras krastu. Carnikavas novads ir izslavēts ar fiziski grūtām, taču ainaviski skaistām distancēm. Arī šoreiz 10 un 21 km distancē pāris kilometru bija jāmēro pa smiltīm gar jūru.
 
Starp labākajiem jāizceļ arī mūsu novada nūjotāju rezultāti: SN1 (10 km) grupā Lienei Smilgai 3. vieta ("Nūjo Carnikava"), labi rezultāti arī Aivaram Krūkliņam (VN3; 10 km), Jurim Dauburam (VN0; 5 km) – abi no "Nūjo Carnikava".
 
Pēc distances veikšanas visiem dalībniekiem piedāvāja ieturēties ar gardu zupu un atspirdzinošu dzērienu, pēc tam tika izlozētas noderīgas balvas un apbalvoti uzvarētāji. Katram pasākumu dalībniekam bija iespēja tikt pie atlaižu kupona "Dr. mauriņa Vēnu klīnikā", kas noderēs, iegādājoties produktus kāju veselībai vai saņemot ārsta konsultāciju. Izlozēja arī suvenīrus saistībā ar Latvijas Veselības nedēļu, kas no 27. maija līdz 2. jūnijam norisinās visā Latvijā starptautiskā projekta "NowWeMOVE" ietvaros.
 
Pasākuma rīkotāji pateicas atbalstītājiem – "Dr. Mauriņa Vēnu klīnikai", un jo īpaši Gitai Piparei, kā arī visiem citiem, kas atbalstīja pasākuma sarīkošanu un norisi.
 
Ar sacensību rezultātiem var iepazīties ŠEIT
 
 
G. Ulme
 Share on Facebook Tweet