Drukāt

Florbolisti sezonu sāk ar mainīgām sekmēm

.

Florbols 800Carnikavas florbolisti ar mainīgām sekmēm septembrī sākuši jauno florbola sezonu. Latvijas čempionāta florbolā 1. līgā, kurā startē FBK "SĀC" (Saulkrastu, Ādažu un Carnikavas apvienotā komanda), šosezon spēlē 20 komandas, to skaitā arī divas no Igaunijas: Jogeva SK Tähe/Olivia un Tartu.
 
22. septembrī "SĀC" florbolisti guva pārliecinošu uzvaru Valmierā pret vietējo "Valmiera/BSS". Spēles gaitā esot vadībā ar rezultātu 3:0, mūsu florbolisti tikai uz mirkli atļāva mājiniekiem sadeldēt rezultāta starpību līdz minimumam. Visā spēlē tika gūta pārliecinoša uzvara ar 12:3. Pie rezultativitātes punktiem tika desmit laukuma spēlētāji, īpaši jāizceļ Klāvs Andersons (2+2), kurš šosezon papildinājis komandas rindas, un Dēvids Osītis (1+3). Jānim Boroduškam šajā spēlē hettriks, gūstot trīs vārtus. Nākamās spēles FBK "SĀC" paredzēta 12. un 13. oktobrī, kad mūsu florbolisti dosies uz Igauniju, lai aizvadītu izbraukuma tūri Jogevā un Tartu.
 
Savukārt Rīgas atklāto čempionātu florbolā (RAČF) mūsu florbolisti, startējot ar ierasto FK "Carnikava" nosaukumu, iesāka ar nepatīkamu zaudējumu mājas spēlē pret FK "Baloži" florbolistiem. Pirmo periodu carnikavieši aizvadīja pārliecinoši, uzvarot 2:0 un izdarot milzīgu spiedienu uz pretinieku vārtiem (metienu attiecība 15:3).
 
Diemžēl atslābināšanās un šķietamais pārākums iemidzināja mūsu florbolistus un deva pārliecību allaž nepiekāpīgajiem "Baložu" spēlētājiem, kuri nepilnu piecu minūšu laikā spēja izvirzīties vadībā. Līdz perioda beigām carnikavieši bija vēl aktīvāki, apdraudot pretinieka vārtus, taču bumbiņa spītīgi negāja baložnieku vārtos un periods beidzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 3:3.
 
Trešo periodu carnikavieši iesāka lieliski, īsā laikā gūstot divus vārtus, taču pēc tam izdevību realizācija atsāka klibot, bet aizsardzība bija zemā līmenī abu komandu izpildījumā (metieni periodā 17:15). Šādā spēles stilā labāk iejutās viesi, kuri, ne bez veiksmes palīdzības, guva uzvaru visā spēlē, aizvedot līdzi no Carnikavas vērtīgus 5 punktus.
 
Nākamā RAFČ spēle šovakar, 30. septembrī, plkst. 21.10 O. Kalpaka daiļamatniecības vidusskolā Rīgā pret "Jagerteam" komandu.
 Share on Facebook Tweet