Drukāt

Ar entuziasmu atsākti klātienes treniņi, dažas sporta spēļu komandas cer uz sezonas turpinājumu

.

Bernu laukums Carnikava-9288 800Kopš šī gada 13. maija Carnikavas sporta kompleksā atsākušies sporta treniņi klātienē. Tie notiek saskaņā ar valdības noteikto par pulcēšanos fiziskajām aktivitātēm sporta norišu vietās. Klātienes mācību process atsācies arī Carnikavas pamatskolas sporta pulciņos.
 
Vienlaikus var sportot četrās zonās
 
Lai nodrošināti kvalitatīvas un maksimāli pieejamas sporta nodarbības, Carnikavas sporta komplekss ir sadalīts četrās zonās. Tādējādi vairākas sporta grupas var darboties vienlaikus, ievērojot nepieciešamo piesardzību.
 
Carnikavas sporta kompleksu ikdienā izmanto futbola un vieglatlētikas sporta grupas, kā arī atsevišķos laikos – florbola un orientēšanās sporta grupas. Carnikavas pamatskolas sporta zālē darbojas džudo, florbola un basketbola sporta grupas.
 
Sportisti uz treniņu ierodas ne agrāk kā 10 minūtes pirms sākuma, nodarbības neapmeklē audzēkņi, kuri ir jaunāki par septiņiem gadiem.
 
Orientēšanās sporta un riteņbraukšanas pulciņu dalībnieki ikdienā pārsvarā trenējas apvidū – dabas parkā "Piejūra" un sporta un aktīvās atpūtas centra "Zibeņi" trasēs, tomēr atsevišķas nodarbības tiek organizētas arī Carnikavas stadionā.
 
Treniņprocesā atgriezušies, motivēti darbam
 
Treneri vēsta, ka atsāktās nodarbības raksturo ļoti augsts apmeklējums. Tas liecina, ka audzēkņu interese par sportu ir augusi un divu mēnešu darbošanās attālināti ir veicinājusi vēlmi vēl cītīgāk nodarboties ar iemīļotajiem sporta veidiem.
 
Riteņbraucēju treneris Ervīns Smoļins stāsta, ka attālinātā treniņu darba process noritējis, sazinoties ar audzēkņiem elektroniski. Audzēkņi galvenokārt bijis uzdots veikt treniņus apvidū, un kā atgriezeniskā saite treniņos paveiktajam bijusi iesūtītie treniņu maršruti un video vai foto fiksācijas. Treneris atzīst, ka vairākums audzēkņu uzdoto paveikuši godprātīgi un uz atsāktajiem koptreniņiem sportisti ierodas labi sagatavojušies un motivēti turpmākajam darbam.
 
Jauno futbolistu treneris Ivars Zvirbulis, komentējot šī pavasara treniņu procesu, stāsta, kā tas noritējis stingro ierobežojumu laikā: "Bērnu vecākiem katru otro dienu sūtīju dažādus video materiālus, pamatā no "Yotube" pieejamiem resursiem, ar kuru palīdzību sportisti varēja individuāli pilnveidot un apgūt bumbas vadīšanu." Tiem tikuši pievienoti dažādi uzdevumi, bumbas kontroles vingrinājumi, kā arī māņu kustību apguve. Tāpat arī izmantoti video par fizisko īpašību attīstīšanas iespējām – vingrinājumu kompleksi muguras, vēderpreses, kāju muskulatūras un ātruma īpašību attīstīšanai. Sagatavoti un nosūtīti arī teorētiskie materiāli – par futbola vēsturi, noteikumiem, pareizu un veselīgu uzturu, personīgo higiēnu.
 
"Atsākot kopīgās nodarbības, bērnu interese ir liela, un dažos treniņos sasniegts maksimālais atļautais dalībnieku skaits – 25. Daži vecāki tomēr neatļaus bērniem piedalīties treniņos tik ilgi, kamēr netiks atcelti visi ierobežojumi, un tas ir saprotami. Ar nepacietību gaidām spēļu un sacensību atsākšanos," pauž treneris Zvirbulis.
 
RAFČ dalībnieki un volejbolisti vēl cer uz sportiskām cīņām
 
Carnikavas pieaugušo komandas šogad bija veiksmīgi sākušas savus čempionātus – florbola 1. līgā un Rīgas atklātajā florbola čempionātā (RAČF), kā arī Latvijnas basketbola 3. līgā (LBL3). Diemžēl šobrīd LBL3 un florbolā 1. līgā turnīri ir pārtraukti un komandu secība netika noskaidrota.
 
Vēl aizvien nav skaidrības par RAČF, kur turnīrs apstājās izslēgšanas spēļu 1. kārtā. Oficiāli tas nav atcelts, cerot, ka tuvākajā laikā varēs noskaidrot godalgoto vietu ieguvējus.
 
Viena no Carnikavas volejbolistu komandām šajā sezonā ar ļoti labiem panākumiem startē Entuziastu otrajā līgā (EVL2), kurā sacenšas ar astoņām komandām. Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas spēles nenotiek, bet līdz piespiedu pārtraukumam, turnīra otrajā aplī noskaidrojot pretiniekus izslēgšanas spēlēs, komandām bija vēl atlikušas 2-4 spēles. Carnikavas komandai otrajā aplī atlikušas vēl divas spēles, un tā ar 11 uzvarām un trim zaudējumiem atrodas pašā turnīra tabulas galvgalī. Komandas spēlējošais treneris Rūdolfs Šadrins atzīst, ka sezona varētu turpināties pēc ārkārtējā stāvokļa beigām, ja šādas sacensības valstī tiks atļautas.
 
Savukārt otra Carnikavas volejbolistu komanda startē "SYNOTtip" Tautas volejbola līgā, sacenšoties 10 komandu konkurencē. Komandas pārstāvis Edgars Kaupe pastāstīja, ka, ja ne sportistu traumas, komanda sekmīgi cīnās par vietu turnīra tabulas vidusdaļā. Ārkārtējā situācija pārtrauca turnīru otrā apļa sākumā, tomēr vēl saglabājas cerība, ka pēc valdības noteikto ierobežojumu maiņas izdosies sezonu pabeigt līdz septembrim.
 
Patīkama ziņa saņemta no Latvijas Futbola federācijas, kur Carnikavas novada pašvaldība KIAAP projekta ietvaros saņēmusi 5000 eiro finansējumu šī sporta veida attīstībai. Šī ir jau otrā daļa no kopā novadam piešķirtajiem 10 000 eiro. LFF atzinusi, ka pirmajā posmā iztērētie līdzekļi ir izmantoti lietderīgi – iegādāts sporta inventārs, apmaksāta dalība dažādos turnīros un apmaksāta trenera dalība dažādos semināros (t.sk. arī starptautiskā).
 Share on Facebook Tweet