Drukāt

Riteņbraucējiem produktīvs sniegums Smiltenē un Apē

.

Riteņbraucējiem produktīvs sniegums Smiltenē un Apē

Aizvadītajā nedēļas nogalē Carnikavas pagastu pārstāvošie sportisti ar labiem panākumiem startēja riteņbraukšanas sacensībās Smiltenē un Apē. Kristaps Knops izcīnīja uzvaru absolūtajā vērtējumā "Smiltenes kausa" Nakts sprintā.

Nedēļas nogalē norisinājās leģendārais "Smiltenes kauss" šosejas riteņbraukšanā. Dalībnieki piedalījās divu dienu sacensībās ar nakts sprintu un grupas braucienu. Pirmajā dienā dalībnieki sacentās Nakts sprintā - ar startu Smiltenes parkā un finišu bruģa kalnā. Dalībnieki veica kvalifikācijas braucienus, kā rezultātā labākie 16 braucēji 4 papildus braucienos cīnījās par tikšanu finālā un lielo balvu.

 



Aizraujošajā un skatāmajā Nakts sprintā pie uzvaras lauriem absolūtajā vērtējumā tika carnikavietis Kristaps Knops (attēlā pa vidu). Apvienotajā Jauniešu vecuma grupā (2005.dz.g.un jaunāki) 14. vietu izcīnīja Krišjānis Lejiņš .

Sacensību otrajā dienā Smiltenes ielās, parkā un leģendārajā bruģa kalnā risinājās grupas braucieni visām vecuma grupām, kas vienlaicīgi bija arī Latvijas kausa posms šosejas riteņbraukšanā. "Dako Ziemeļvidzeme" sporta braucienā ļoti skatāmā un dinamiskā sacīkstē uzvaru vīru konkurencē svinēja viens no Latvijas šosejas riteņbraukšanas spēcīgākajiem vīriem Andris Vosekalns. Arī šajā sacensību dienā carnikavieši pierādīja savu lielisko varēšanu un izturību.Kristaps Knops izcīnīja 1. vietu M1 vecuma grupā, bet absolūtajā vērtējumā ierindojās augstajā 7. vietā.Sergejs Rodionovs svinēja uzvaru M5 vecuma grupā. Vienā no jaunākajām vecuma grupām V14 (2007-2008.g.dz.) ļoti cienījamu un augstvērtīgu sniegumu demonstrēja Krišjānis Lejiņš, ierindojoties 6. vietā.

Sestdienas atvasaras saules sildīti, MTB riteņbraucēji tikās Latvijas jaudīgākajā MTB riteņbraukšanas seriālā VIVUS MTB. Šis pēc skaita jau bija sezonas 6. posms un tas notika APĒ. Starts, finišs un sacensību ciemats tika izveidots leģendārajā Vaidavas kausa motokrosa trasē.

Arī šīs sacensības neizpalika bez carnikaviešu MTB braucēju dalības. Treneris Ervīns Smoļins MTB riteņbraucēju kaujā sūtīja visus savus labākos audzēkņus dažādās vecuma grupās. Apes MTB maratona posms bija īpašs ar izteikti garākām un braukšanai nekomfortablām distancēm. Maratona distancē dalībniekiem bija jāveic 100km, pusmaratona dalībniekiem 50km, savukārt pusaudžiem bija jāpievar 20km distance pa Ziemeļlatvijas takām un pakalniem.

Kā pirmie agri no rīta trasē devās 100km maratona distances dalībnieki. Carnikaviešu godu šeit pārstāvēja Matīss Reinšmits, izcīnot 7. vietu U23 grupā ar laiku 5 stundas un 15 minūtes. Spēcīgs un ambīcijām bagāts sekoja jauniešu 20km distances starts. Jāsaka gan, ka rezultātu ietekmēja ne pārāk veiksmīgi nomarķēta trase, kas liedza abiem mūsu puišiem aizbraukt dienas atrāvienā kas bija jau izveidojies. Finišā Raulam Ukinam 4. vieta, Krišjānim Lejiņam 8. vieta un Ivo Valdmanim 27. vieta.

Patīkams pārsteigums bija Carnikavas pusaudžu komandas 2. vieta komandu vērtējumā. Šādu rezultātu izdevās sasniegt, piesaistot komandas ieskaitei meiteni Ievu Kalniņu. Komandu ieskaitei ir vajadzīgi kā puiši, tā vismaz viena meitene, kas mums visu šo laiku bija problēma. Šāds rezultāts bija pārsteigums arī organizatoriem, kas sākotnēji pieļāva kļūdu saskaitot punktus un pat apbalvojot nepareizo komandu. Par dienas augstvērtīgāko Carnikavas MTB komandas rezultātu parūpējās Renāte Rodionova, uzvarot pusmaratona (50km) distancē sieviešu U23 grupas vērtējumā, kā arī uzrādot absolūti ātrāko laiku arī sieviešu vērtējumā.

Šajā pašā distancē Carnikavas MTB godu pārstāvēja arī Kristaps Leibuks, ieņemot 5. vietu V16 grupā, kā arīDāvis Aizpurietis, kuram šajā pašā vecuma grupā 12. vieta.

Vivus MTB maratona seriālā ir atlicis vairs tikai viens posms, kas 2. oktobrī norisināsies Baldonē.

Foto: Viesturs Lejiņš / LRF

 Share on Facebook Tweet