Drukāt

Triatlonists Artūrs Liepa startēs pasaules junioru čempionātā

.

liepa-arturs2

Talantīgais Kalngales triatlonists Artūrs Liepa šajā nedēļas nogalē, 6. novembrī, piedalīsies šīs sezonas un savas līdzšinējās karjeras nozīmīgākajā startā – pasaules junioru čempionātā, kas norisināsies Portugāles pilsētā Kvarteirā.

Sākotnēji čempionāts bija plānots Bermudu salās, taču pandēmijas uzliesmojuma dēļ tika pārcelts uz Portugāli. Nelielā pilsēta Kvarteira, kuru apdzīvo nedaudz vairāk kā 20 000 iedzīvotāju, atrodas gleznainā vietā Atlantijas okeāna krastā. Tieši Atlantijas okeāna ūdeņos triatlonisti veiks peldēšanas posmu, kas Liepam būs jauna pieredze.

Kontinentālajā jeb Eiropas junioru ranga 15. vietas īpašnieks Artūrs Liepa kopā ar savu tēvu un treneri Māri uz Kvarteiru devās nepilnas divas nedēļas pirms starta, 26. oktobrī, kamēr liela pasaules vadošo valstu sportistu sacensību norises vietā ieradās jau mēnesi iepriekš.

Māris Liepa norāda, ka sagatavošanās sacensībām bija sarežģīta laika apstākļu dēļ, tomēr arī bez tiem izaicinājumu netrūks: “Praktiski visu laiku bija lietains, vējains un lieli viļņi, tāpēc peldēšana okeānā bija apgrūtināta, taču mēs mēģinājām. Tikai pēdējās dienās okeāns ir nomierinājies, parādījusies saule. Peldēšanai okeānā ir sava specifika, jo arī kad nav vēja un citu nelabvēlīgu apstākļu, viļņi krastā nāk ar putām. Būs pilnīgi savādāk kā tas ir ezerā vai jūrā – gan uzsākot startu, gan noslēdzot peldēšanu un nākot ārā no ūdens varēs daudz iegūt vai zaudēt. Viļņi var gan palīdzēt, gan patraucēt. Treniņos centāmies šos riskus minimizēt, saprotot, kā labāk darīt.”

“Tik augstā līmenī Artūrs startēs pirmoreiz. Šeit apbraukuši visi labākie pasaules jaunie triatlonisti – ļoti spēcīgi ir amerikāņi, austrālieši, vācieši. Rezultātu es negribētu prognozēt, bet, protams, ceru uz labāko. Daudz kas būs skaidrs jau pēc peldēšanas, atkarībā no tā, kas būs vadošo sportistu grupā. Riteņbraukšanā trase ir kalnaina, tāpēc būtisku atrāvienu nebūs, visi nobrauks līdzīgi. Visu izšķirs tas, kuram vairāk būs palicis spēka skriešanai. Ja Artūrs startētu Latvijā, teiktu, ka stiprā puse viņam ir peldēšana, bet šeit to nevar paredzēt, konkurenti ir spēcīgi visos elementos. Ja skatās pēc dalībniekiem, kuri ir šeit, viņš nav trijniekā, taču visos rādītājos virs vidējā,” norādīja sportista tēvs, vienlaikus atzīstot, ka prognozēt sacensību iznākumu nav iespējams.

18 gadus vecajam Artūram starts paredzēts sestdien, 6. novembrī, plkst. 15:00 pēc Latvijas laika. Pasaules triatlona topošajām zvaigznēm būs jāveic 750 metru peldējums, kam sekos 20 kilometru velobrauciens un piecu kilometru skrējiens. Pēc organizatoru informācijas junioru sacensībās startēs 59 dalībnieki no 24 pasaules valstīm.

Jāatgādina, ka šīs vasaras sākumā Liepa izcīnīja uzvaru Eiropas junioru kausa izcīņas posmā Ukrainas pilsētā Dnipro, sasniedzot lielāko panākumu savā līdzšinējā karjerā.
 Share on Facebook Tweet