Drukāt

Piejūras derbijā dramatiskā mačā uzvar Carnikava

.

Pirmdien, 4.novembrī Carnikavas pamatskolas sporta zālē norisinājās LBL3 spēle starp Carnikavas un Saulkrastu komandām. Līdz šim čempionāts aizritēja samērā mierīgi, taču ar šo maču tika paredzēts, ka sāksies nikna cīņa par līdera godu turnīrā. Skatītāji nebija vīlušies, jo tik tiešām viņus gaidīja visintriģējošākā spēle, kas līdz šim tika pieredzēta Carnikavā. Jāatzīmē, ka šoreiz bija arī skatītāju rekordskaits - 103, pie tam spēles gaitā tie beidzot "uzkurbulējās" un nekautrējoties vētraini atbalstīja savējos.

Pirmajā ceturdaļas sākumā pirmās trīs minūtes aizritēja "taustošā režīmā", kurā kļūdas pieļāva abas komandas, taču bumbu grozā izdevās dabūt tikai carnikaviešu kapteinim Ivaram Lubānam - 4:0. Turpinājumā četras minūtas spēle turpinājās ciešā cīņā apmainoties precīciem metieniem Čaupals, Lubāns un Brumermanis, Karlovs. Ļoti aktīvs bija Brumermanis, taču mājinieki viņu ļoti cieši sāka uzraudzīt, kā rezultātā ātri bija divas piezīmes, piesardzīga spēle un kopumā tikai pieci punkti spēlē.

Šoreiz daudz agresīvāku spēli, kā līdz šim demonstrēja K.Čaupals, kurš veiksmīgi cīnījās ar viesu garā gala spēlētājiem. Arī I.Lubāns sekmīgi pildīja kapteiņa pienākumus diriģēdams spēli.

Ceturtdaļas vidū īsā brīdī E.Vecums gūst trīs bezatbildes grozus un rezultāts jau 14:5 mājinieku labā. Viesu treneris J.Laksa ņem vienu minūtes pārtraukumu pēc otra un viņam izdodas noturēt carnikaviešu uzbrukuma cunami. Pamazām iespēlējas centrs M.Grēve un ātrais Toms Provejs, kas bija ļoti bīstams. Carnikavieši veica maiņas, jo spēle bija ļoti ātra.  Diemžēl šoreiz Carnikavas rezervisti tā īsti punktu gūšānā lielu pienesumu nespēja dot, kaut centās cik spēja, dodot krietnu atelpas brīdi pamatsastāvam, kas šajā spēlē bija ļoti svarīgi. D.Bergs aizsardzībā bija savā elementā.

Pēc neveiksmīgas piezemēšanās uzbrukumā spēli visai mierīgi un prātīgi vajadzīja turpināt K.Briedim, kurš to cik iespējams arī darīja pacietīgi krādams punktu pie punkta un provocēdams pretiniekus uz pārkāpumiem, kas viņam labi izdevās - gan M.Grēve, gan K.Magone ātri krāja vezumu ar piezīmēm. Diemžēl šoreiz spēlē lāga iejusies nespēja T.Vandāns - treneris gaida no viņa daudz lielāku agresivitāti, eksplozivitāti... kā arī māņu kustības, kas varētu būt viņa triecienierocis. Jāatceras, ka Tomam pērnsezon bija trauma, tāpēc būsim pacietīgi - gan jau Toms atvērsies!

Kristaps Odziņš vēsā mierā realizē soda metienus un ceturtdaļa beidzas ar 17:8 mājinieku labā.

Ortā ceturtdaļa ir dramatiski mazrezultatīva, neprecīziem metieniem un kļūdām bagāta. Komandā izdodas punktu krājumu papildināt tikai par astoņiem punktiem: Carnikava - Ābols, Odziņš, Lubāns, Briedis; Saulkrasti - Magone, Grēve, Provejs.

Jāsaka, ka spēle pirmajā puslaikā kopumā bija ļoti mazrezultatīva, iezīmējās tas, ka carnikavieši dominē atlēcošo bumbu vākšanā, taču viesi labāk pārķer bumbas un provocē mājiniekus uz kļūdām. Puslaiks: 25:16.

Trešās ceturdaļas sākumā notiek metienu apmaiņa starp ātrajiem spēlētājiem, kurā veiksmīgāks ir Vecums, kurš palielina rezultātu līdz 30:18. Tad nedaudz Carnikava atslābst un Saulkrasti pievelk līdz 30:23. Un atkal ar Vecuma un Dovgjallo precīciem metieniem tiek panākts 38:25.

Laksa pietur šo kārtējo mājinieku uzbrukuma vilni ar minūtes pārtraukumu un tas attaisnojas, jo izmantodami to, ka carnikaviešiem ir piezīmju norma, līdz ceturtdaļas beigām jau vairs tikai 40:35! Precīzi soda metienus realizē Lāčaunieks un caurgājienos carnikavieši neatrod īstās zāles pret Proveju, kurš strauji audzē gūto punktu skaitu. Bet tādas zāles noteikti ir...

Ceturtā ceturtdaļa sākas ar viesu ofensīvu, kurai īsti nav gatavi mājinieki, kuri cīnās cik spēj, taču aizsardzībā nespēj veidot pretzāles. Vispirms Bulāns iemet trīnīti un tad Grēve izlīdzina rezultātu...

Labi, ka mājinieku kapteinis spēj saglabāt vēsu prātu un precizitāti stabilizējot spēli realizējot svarīgu trīspunktu metienu.

Diemžēl carnikaviešiem šajā brīdī pietrūkst precizitātes soda un divpunktu metienos, bet ļoti precīzi nospēlē Karlovs un Provejs, kas noved 45:51... un te sasparojas Kaspars Čaupals, kurš nebaidās uzņemties iniciatīvu svarīgā brīdī - gan iemest, gan provocēt pretiniekus uz piezīmēm.  Lai kā kopumā necenšās mājinieki, viņu aizsardzību faktiski paralizē T.Provejs, kurš gūst grozu pēc groza... Kārtējā mācība mājiniekiem, ka šāda tipa spēlētājiem nedrīkst ļaut skriet pa laukumu pieskatītiem pa distanci un dot  iespēju saņemt bumbu, līdzīgi kā tas bija pret Brumermani vai spēlē ar Cēsīm ar Loginu. 

Trīs minūtes līdz ceturtdaļas beigām viesi vadībā ar 57:51. Carnikaviešiem dramatiski nekrīt ne trīspunktnieki, ne sodi - pat snaiperis Vecums pamanās divus sodus pēc kārtas aizmest garām... Saulkrasti mēģina spēlēt mierīgāk un izmantot visu uzbrukuma laiku, taču arī viņiem grozs ir aizvēries. Viesi riskēt un būt pārāk asi vairs nevar - piezīmju norma. Brieža un Čaupala sagādāts "sarkanais plāksteris" uz rezervistu soliņa centram Grēvem.

Kaut arī skatītāji līdz šim brīdim bija daudz vairāk gaidījuši no K.Brieža, tieši šajā brīdī viņš parādīja, kurš ir saimnieks zem groza - vispirms veiksmīgs metiens no groza apakšas, tad paņemta atlēcošā bumba zem sava groza, provocēta piezīme un divi veiksmīgi soda metieni. Rezultāts 45 sekundes līdz spēles beigām kļūst jau cerīgs - 55:57.

Atlikušajā laikā liela spriedze laukumā - kļūdu birums, Krištopāns neņem pārtraukumu, jo pretinieki to jau izmantojuši un iniciatīva ir mājiniekiem. Skatītāji auro... Trīs sekundes pirms pamatlaika beigām M.Karlovs ar bumbu guļ zemē uz mugura zem sava groza spēlētāju ielenkts, taču vienīgais kam viņš spēj precīzi piespēlēt ir K.Briedis, kurš neapjūk, bet atrod zem broza brīvu(!) R.Dovgjallo, kurš piemirsis, ka šādās reizēs, lai būtu pavisam droši, var arī dankot, netraucēts met ar atsitienu... un skanot sirēnai bumba izkrīt cauru tīkliņam... 57:57! Tiesneši nepārprotami norāda uz papildlaiku. Zālē troksnis, skatītāji "pamatīgā starā" un iekustējušies, piezīmju norma viesiem paliek spēkā...

Papildlaiks sākas ar precīzu Lubāna trīspunktnieku, kas pēc brītiņa tieši tāpat atbild Bulāns... Ābolam piektā piezīme, Čaupalam tas pats. K.Briedis provocē Magoni, kam arī piektā piezīme, bet diemžēl realizē tikai vienu soda metienu 61:60. Atkal caurumu aizsardzībā atrod T.Provejs... 61:62.

Divas minūtes pirms beigām sodus met K.Briedis... bet pagalam neveiksmīgi... Spriedze tāda, ka abām komandām nesaprotamas kļūdas un metieni galīgi neiet.

Briedis paņem aizsardzībā kārtējo bumbu un pats arī realizē precīzu metienu uzbrukumā - 63:62!

Brumermanis cenšas glābt, taču Dovgjallo neļauj izdarīt brīvu metienu un paņem atlēcošo bumbu, kuru viņam uzreiz grib izsist Karlovs, bet šoreiz elkoņi ir izvērsti un bez soda tas neizdodas.

Dovgjallo iemet pirmo metienu, bet kļūdās otrajā - 64:62 - Saulkrasti uzbrūk ar visu jaudu, taču Provejam pretī ir gan Briedis, gan Dovgjallo kopā un precīzs metiens ir faktiski neiespējams... Odziņš paņem atlēcošo, nostājas pozā un viesi pat nemēģina viņu kavēt, jo saprot - bez soda tas nav iespējams, bet sodus Kristaps māk mest...

Skan spēles beigu sirēna un uzreiz carnikavas himna - 64:62 - mājinieki svin uzvaru!

Nākamā spēle nākampiektdien 15.novembrī Carnikavai ar Salacgrīvu viesos, kas arī solās būt sīksta. Tagad arī oktobra mēneša MVP E.Vecumam nav garlaicīgi - adrenalīna situācijas pietiek! Ribiņas jāpaspēj apārstēt arī Jānim Pētersonam.

Mājās carnikavieši spēlēs pēc svētkiem - trešdien, 20.novembrī ar Rūjienu,kas arī šogad rāda atzīstamu sniegumu pat spēlēs bez R.Zeiles.

 

 

 Share on Facebook Tweet