Drukāt

Nobalso par carnikavieti Tomu Skujiņu!

.

Pirmo reizi noteiks gada labāko Latvijas riteņbraucēju

12Latvijas Riteņbraukšanas federācija decembrī pirmo reizi paziņos 2013. gada Latvijas labāko riteņbraucēju, kas tiks noteikts pēc pieciem kritērijiem, kuru vidū būs arī līdzjutēju balsojums. Kopumā gada riteņbraucēja balvai izvirzīti deviņi kandidāti.

 

Latvijas riteņbraukšanā 2013. gads bijis panākumiem bagāts. Izcīnītas virkne medaļu gan Eiropas, gan arī pasaules čempionātos. Tāpat pēc desmit gadu pārtraukuma Latvijas sportists startējis prestižajā „Tour de France” velobraucienā, bet spraigas cīņas norisinājušās arī Latvijas čempionātos.

Pirmo reizi Latvijas Riteņbraukšanas federācija organizē aptauju, lai noteiktu gada labāko riteņbraucēju. Kopumā nominācijai izvirzīti deviņi kandidāti, kas ar saviem rezultātiem ir nesuši Latvijas vārdu pasaulē. Katrs no deviņiem sportistiem sevi apliecinājis kā valsts patriotu un šajā gadā sasniedzis augstus rezultātus Eiropas un pasaules čempionātos, kā arī lielākajos velobraucienos.

2013. gada Latvijas labākā riteņbraucēja balvai izvirzīti: Māris Štrombergs, Rihards Veide, Edžus Treimanis, Toms Mankus (visi BMX), Gatis Smukulis, Toms Skujiņš, Aleksejs Saramotins, Andžs Flaksis (visi šosejas) un Ainārs Ķiksis (treka riteņbraucējs).

Labākais Latvijas riteņbraucējs tiks noteikts pēc vairākiem kritērijiem, starp kuriem būtiska loma ir arī līdzjutēju balsojumam. Tas norisināsies Latvijas Riteņbraukšanas federācijas mājas lapā lrf.lv no 12. līdz 30. novembrim (pulksten 24.00). Šeit atrodama būs arī visu nominantu vizītkartes par lielākajiem sasniegumiem šajā gadā. Bez līdzjutēju balsojuma, gada labākā riteņbraucēja noteikšanu iespaidot varēs arī sporta žurnālisti, LRF Padome, BMX klubu, kā arī šosejas un MTB riteņbraukšanas treneru padomes. 2013. gada Latvijas labākais riteņbraucējs tiks paziņots 1. decembrī.
 Share on Facebook Tweet