Drukāt

Carnikava savās mājās pirmo reizi pārvar 100 punktu slieksni

.

LBL 3

Trešdien, 20.novembrī Carnikavas pamatskolas sporta zālē norisinājās LBL3 spēle starp Carnikavas un Rūjienas komandām. Pirms spēles Tika sveikts LBL3 oktobra MVP - Carnikavas komandas spēlētājs Edgars Vecums. Pašvaldības vārdā Edgaru sveikt bija ieradusies domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica, kura turpmākā vakara gaitā kopā ar visiem noskatījās iespaidīgāko uzvaru Carnikavā ko sarūpēja visa Carnikavas komanda. Prmo reizi Carnikavieši savās mājās guva vairāk kā simts punktu.

Spēle iesākās ar precīzu Rolanda Dovgjallo lay-up metienu plus realizētu soda metienu, kas iezīmēja, ka Rolands ir noskaņojies uz spēli un ir spējīgs parādīt labu sniegumu. Tas arī pierādījās turpmākā spēles gaitā, jo viņš spēja gūt visvairāk punktu komandā. Pēc īsa brītiņa Juris Alpeus atbildēja ar precīzu trīnīti, kas beigās izrādījās vienīgais precīzais trīspunktu metiens rūjieniešu izpildījumā no 17 mēģinājumiem...

Uz Kristapa Brieža 2punktu metienu vēlreiz atbild Alpeus, bet tad arī sākas Carnikavas atrāviens, kas ilgst apmēram trīs minūtes - Briedis, 3x Dovgjallo!un Ivara Lubāna 3punktnieks - 18:5. Tad Carnikavas treneris Arnis Krištopāns sāk spēlētāju maiņas, sākot ļaut izspēlēties visiem komandas spēlētājiem. Rūjiena panāk 18:8, bet uz to Pētersons, Briedis un 2x Vecums no trīspunktu līnijas panāk 28:8. Vītols un Penka nekļūdīgi samet 6 sodus pēc kārtas un Pētersons pieliek punktu pirmajai ceturtdaļai - 30:14!

Otrajā ceturtdaļā turpinās carnikaviešu atrāviens, ko faktiski realizē jau ne pamatsastāva vīri - grozus gūst, Vandāns, Ābols, Šleiners, Bergs, Odziņš un Libsbergs, bet pašā ceturtdaļas izskaņā arī Briedis un Dovgjallo. Puslaiks 55:31.

Trešajā ceturtdaļā carnikavieši sāk spēlēt teātri mēģinādami spēlēt uz publiku, taču paviršības netiek piedotas - rūjienieši cīnas par katru bumbu un pārķer daudz piespēļu. Tas izlīdzina viņu iespējas, kaut arī zem groza un tālmetienos (Lubāns, Vecums), tomēr carnikavieši ir galvenie toņa noteicēji. Ceturtdaļu Carnikava uzvar tikai ar sešu punktu pārsvaru. Skatītāji spēj novērtēt Rūjienas sīkstumu un cīņu līdz galam, jo viesi divas minūtes neļauj gūt Carnikavai ne punkta. Trešā ceturtdaļa beidzas ar 77:47.

Ceturto ceturtdaļu ar trīnīti iesāk Odziņš un kopā samet četrus no četriem! Viņam šādā vīzē piebalso ne tikai Vecums, bet arī Libsbergs, par ko saņem publikas aplausus - ne jau katrā spēlē viņam izdodas iemest divus trīnīšus, pie tam ar otro pārvarot simts punktu robežu, kuru viesi ļoti negribēja pieļaut! Rūjieniešus faktiski šajā ceturtdaļā nokautē tas, ka viņi, lai nepaliktu mazākumā laukumā ir spiesti spēlēt bez piezīmēm, jo Švēde un Markovs jau bija pametuši laukumu ar piecām piezīmēm, bet Vītolam un Penkam jau bija pa četrām piezīmēm! 

Spēle beidzas ar elegantu Vecuma solodriblu, māņu kustību un precīzu trīnīti, kas viņam pienācās šajā svētku dienā- 105:63.

Tagad Carnikava mājās spēlēs tikai 2.decembrī ar Bausku. Čempionāts sāk uzņemt apgriezienus, jo sāk satikties stiprākās komandas, cīņa solās būt asa par katru punktu turnīra tabulā un laukumā!

 

 

 

 

 

 Share on Facebook Tweet